Verhalen vanuit verre oorden

En dat was week 1

Hola, buenos dias mi amigos….zo, dat kwam er ff vloeiend uit he Ik denk dat het weer tijd is voor een nieuw teken van leven want tis alweer ff geleden dat ik wat van me heb laten horen.

Ik zit hier nu heerlijk op mijn kamertje, uitkijkend op de zee. Om dit eventjes te illustreren zal ik een foto plaatsen in mijn fotoboek!

Wat zal ik eens gaan vertellen? Hoeveel ik jullie mis? Dat ik snel weer terug wil zijn? Dat het hier eigenlijk toch wel tegenvalt? Of zal ik gewoon eerlijk zijn en zeggen dat ik me hier zeker heel erg goed vermaak.

Ik heb zoveel meegemaakt de afgelopen week dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet beginnen. Ik zal eerst eens ff de groep en de situatie waarin ik nu verkeer beschrijven. De groep die hier woont bestaat uit 12 nederlanders (6 jongens en 6 meiden) en 2 duitsers (2 duitse vrouwen). De groep is zeker wel relaxt, heel erg divers en het klikt allemaal wel. Het huis waarin ik nu voor eventjes woon biedt ruimte voor zo’n 20 personen denk ik. We hebben een groot zwembad, een grote tuin, een gezamenlijke ruimte, een tv en een buurman met draadloos internet die niet weet hoe hij dat moet beveiligen. In de gezamenlijke ruimte staan 4 banken en is gewoon 1 grote ruimte waar ook de keuken is. Allemaal erg goed verzorgd en heb daarover dus weinig te klagen.

Maar ik zou Michiel niet zijn als ik niets te klagen zou hebben! Dus hier komt ie: Het was eergisteren gewoon fris toen ik zonder shirt en in mijn korte broek buiten liep! echt belachelijk gewoon Tis hier bijna constant rond de 20 graden met uitschieters van bv 17 en 26 graden… best aangenaam eigenlijk!

Wat ook aangenaam is, is de prijs van het eten en drinken. Als je uti eten gaat ben je voor minder dan 10 euro voldaan. ALs je in de supermarkt bier gaat halen, betaal je 7 euro voor 24 flesjes van 0,25cl, een flesje bacardi van een liter kost ongeveer 12 euro. Echt heel vervelend!

Het studeren gaat me ook goed af eigenlijk. Lijkt best wel veel op frans, qua grammatica, en dus heb ik al wel een goeie basis. Voor de rest hebben we nog niet echt moeilijke dingen gehad dus tot nu toe gaat het goed. Lessen duren van 9 tot een uur of 1 en daarna hebben we af en toe nog een activiteit. Voor de rest mogen we doen en laten wat we willen.

Gisteren zijn we op stap geweest met zn allen en op zich was dat wel leuk maar toch ook weer niet. De tent waar we waren zag er wel mooi uit enzo maar de muziek was echt te kut. Heel de avond lang zelfde spaanstalige salsa muziek. Ik mis la route waar ik verveeld wordt met jantje smit en tegen de lampen aan kan slaan! oownee, dat mag niet…

Ook het voetbal mis ik wel en op teletekst heb ik gelezen dat geldrop5 wéér verloren heeft… Kunnen jullie dan echt niets zonder mij?

Ik denk dat ik voor nu wel weer ff genoeg heb getypt. Zou leuk zijn als jullie berichtje zouden achterlaten of mij een mailtje sturen met hoe het daar gaat. Nou tot de volgende keer maar weer porque ahora quiero cerveza!

xxx

Miguel

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Reageren?

%d bloggers liken dit: