Wie is Michiel de Ruijter?

Dat ben ik. Michiel de Ruijter, dus. Welkom.

Geen familie van de zeeheld, mocht je het jezelf afvragen. Mijn ouders vonden het gewoon ‘leuk’ om me zo te noemen, terwijl anderen dat geen goed idee leek. In iedere eerste ontmoeting met mensen komt de bijzondere naam wéér ter sprake,  al moet ik nu eerlijk bekennen dat die naam best handig om te onthouden is. Thanks, pa en ma!

Geen zeeheld dus, maar wie ben ik dan wel? Iemand die houdt van tekst, het liefst zo veel mogelijk. Moet het ergens over gaan? Dat maakt me niet eens veel uit. Ik houd van het opschrijven en delen van verhalen!

Wat ooit begon als hobby, is inmiddels uitgegroeid tot mijn vaste baan. In 2006 startte ik voorzichtig met het bloggen op mijn persoonlijke site met het verslaan van mijn reis-avonturen en dat beviel zo goed dat ik de journalistiek in wilde rollen.

Mijn professionele schrijversleven begon met een studie waar ik doorheen vloog, ik leerde de fijne kneepjes van het vak als journalist bij het Eindhovens Dagblad. Mijn carrière ging verder als PR-adviseur en Content Manager bij LEWIS. Daar was ik iedere dag druk met het bedenken van contentcampagnes, het schrijven van én het advies geven over teksten. Sinds juni 2019 ben ik Senior Content Manager bij start-up 50five en beschrijf en vertel ik het verhaal achter de slimme producten. Dat avontuur duurde anderhalf jaar en vanaf 1 december 2019 ben ik Adviseur PR & Branding bij Jumbo Supermarkten.

Na mijn eigen huwelijk kreeg ik een nieuwe kans waar ik volmondig ‘ja’ op zei. Sinds 2018 kun je me namelijk ook je liefdesverhaal laten vertellen tijdens je huwelijksceremonie. Namens Parlante – The Power of Stories ben ik in te huren als ceremoniespreker! In een liefdevol uur laat ik jullie en de gasten (her)beleven waarom jullie op elkaar zijn gevallen en wat jullie relatie en huwelijk zo bijzonder maakt.

Hoewel ik elke dag beroepsmatig schrijf, vind ik het af en toe ook nog wel eens fijn om mijn eigen verhalen op te schrijven. Die lees je dus ook hier…