Trouwen?

Zoek je naar een ceremonieel spreker voor jouw huwelijk? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Namens Parlante – The Power of Stories en mijn eigen onderneming Ruijterlijk wil ik heel graag jullie liefdesverhaal delen met jullie gasten.

Lees hieronder meer over mijn werkzaamheden als ceremonieel spreker. Waarom is dit de perfecte bijbaan voor mij?

Op 16 december trouwde ik met mijn grote liefde en heb dus van heel dichtbij meegemaakt wat het is om te trouwen. Door die ervaring wist ik ook zeker dat ik andere mensen net zo’n mooie dag wil bezorgen, vol mooie, warme, emotionele en liefdevolle anekdotes. Die puzzel viel toen pas op zijn plaats, terwijl ik eigenlijk al enorm lang mezelf aan het voorbereiden ben op een leven als ceremoniespreker.

Hoe het begon…

Ik ben in 1982 in het Brabantse Mierlo geboren, woonde het grootste deel van mijn leven in het naastgelegen dorp Geldrop en verhuisde op mijn 18e naar Utrecht om psychologie te studeren. Ik was altijd al geïnteresseerd in mensen en kon goed luisteren en dat wilde ik combineren in mijn baan. Na enkele jaren vertrok ik in 2005 naar Spanje om daar een half jaar te werken en een nieuwe taal te leren. Van dat laatste kwam niet veel terecht, maar dat was wel het moment waarop ik mijn eerste echte stappen zette in het schrijven van verhalen. Eigenlijk was ik een van de eerste bloggers, nog voordat bloggen bekend was.

Liever mooie verhalen delen

De studie psychologie werd het niet meer helemaal, maar de interesse voor mensen en het schrijven bleef en dus besloot ik om journalistiek te studeren. In sneltreinvaart schoot ik door mijn studie en kon aan het werk bij het Eindhovens Dagblad. Daar leerde ik pas echt goed interviewen en schrijven. Dat nieuwsjagen was toch ook niet helemaal mijn ding, want ik vond het mooier om leuke verhalen te schrijven. Ik beschreef liever de passie van iemand die 40 jaar lang bij de bijenvereniging zat, dan schrijven over louche deals of ongelukken.

Ghostwriten en speechschrijven

Na bijna 4 jaar bij de krant maakte ik een overstap naar de wereld van de PR als tekstschrijver. In de PR ga je eerder uit van het positieve dan van het negatieve en dat was precies wat ik zocht. Zo ben ik elke dag bezig met het interviewen van mensen over hun vakgebied om er als ghostwriter een verhaal van te maken. Dat betekent dat ik me snel moest onderdompelen in de wereld van mijn gesprekspartner, zodat ik namens hem een zo goed mogelijk verhaal kan schrijven. In deze baan kreeg ik ook de mogelijkheid om trainingen te volgen in het schrijven van speeches en in het presenteren ervan.

Liefdesverhalen zijn de mooiste verhalen

Als je het zo op een rijtje zet, is het dus eigenlijk best heel logisch dat ik ceremoniespreker wil worden. Het gaat om het interviewen van mensen, het gaat om het opschrijven van dat verhaal, het gaat dus ook om luisteren het gaat om de liefde en dus is dat positief en het gaat om dat verhaal zo goed mogelijk vertellen. Alle elementen waar ik me al jaren mee bezig heb gehouden, worden nu gecombineerd in deze ene functie. Een betere voorbereiding is er dus eigenlijk bijna niet mogelijk. Zo leverde mijn eigen huwelijk niet alleen een mooie dag op, maar ook meteen een nieuwe roeping.

Ik ben klaar om die roeping te gebruiken voor jullie speciale dag bij Parlante – The Power of Stories! Sinds 2018 heb ik ook een eigen KVK-nummer, zodat ik ook zelfstandig jullie ceremonie mag leiden. Wil je meer informatie? Kijk dan eens de site van mijn bedrijf: Ruijterlijk.