Verhalen vanuit verre oorden

Meest Onaantrekkelijke Meisje Ooit

Het meest onaantrekkelijke meisje ooit.

Damens en heren, voor mijn gevoel ben ik het meest onaantrekkelijke meisje ooit tegengekomen. Of ja, ik ken al haar langer, maar hoe langer ik haar zie en hoe beter ik haar leer kennen, hoe onaantrekkelijker zij wordt voor mij. Als je dit zo leest dan denk je natuurlijk meteen “jezus, wat voor lelijk paard moet dat zijn dan” maar het gaat niet eens om het lelijke gedeelte, meer om het paard.

Ik kan en zal geen namen noemen. Misschien dat zij dit ooit leest en zal dat dan zeker niet leuk vinden. Ik bedoel dit ook niet om haar zwart te maken maar ik wil jullie gewoon laten delen in het feit dat ik, voor mij persoonlijk, een dieptepunt heb gevonden qua aantrekkelijk. Waarschijnlijk zal ze wel weten dat het over gaat als ze dit leest, ik ga namelijk proberen om de veelzijdigheid van de onaantrekkelijkheid op een precieze wijze te omschrijven.

Er zijn gewoon heel veel dingen aan haar die mij irriteren. Men zegt ook wel wanneer je je irriteert aan een eigenschap iemand, je deze eigenschap zelf ook hebt. Een klein voorbeeldje: wanneer je vindt van iemand dat hij teveel praat, irriteer je jezelf daar waarschijnlijk aan omdat je zelf meer wil praten. Nou, in dit geval weet ik bijna 100% zeker dat ik niets met haar gemeen heb wat betreft mijn irritaties.

Begrijp me niet verkeerd, ik koester helemaal geen wrok jegens haar, en niet boos op haar, ze heeft me niets aangedaan, zowel lichamelijk als psychisch niet. Maar ik moet het gewoon kwijt. Alles aan haar in onaantrekkelijk en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Na zo’n inleiding willen jullie vast en zeker wel weten wat er dan zo erg is aan haar.

Ok, ik zal beginnen bij het begin. Ze is een collega van me en werk dus hier bij mij in het hotel. Dit betekent dat ik haar ongeveer 15 uur per dag mee maak, 15 uur lang vol kommer en kwel. Zoals ik al eerder zei, het is dus niet om het uiterlijk want op zich kan ze er, met wat kunstmatig poeder en verf, best redelijk uitzien. Om het even een beetje visueler te maken, ze ziet er uit als een typisch Duits pornomodel uit de jaren 80. Of ja, dat beeld kreeg ik in mijn hoofd toen ik haar voor de eerste keer zag. Ze heeft lang blond haar, maar dat golft zo opzij aan de zijkant, weet niet goed hoe ik dat moet omschrijven maar tis dus modelletje jaren 80. Verder heeft ze blauwe ogen en geen last van overdadig acne, geen hekwerk ergens in of op haar mond, geen fysieke beperkingen of bijzondere lichaamsvormen.

Maar hierdoor kun je nog geen goede mening vormen, of in ieder geval niet negatief. Het negatieve gedeelte komt vooral bij het sociale contact dat je met haar hebt. Hier gaan de conversaties in het Engels en dat is niet echt bepaald een sterk punt van haar. Grammaticaal is het een ramp en ze vertaalt alles rechtstreeks vanuit het Duits, ongeacht de andere betekenis in het Engels. Hierdoor lijkt het net alsof ze heel erg dom is. Let wel, ik zeg lijkt want ik beschuldig haar absoluut niet van een gebrek aan intelligentie. Ze heeft het vast wel, ze gebruikt het alleen niet vaak. Zullen we dit tellen als Onaantrekkelijheid 1? Mooi, dan is de spits eraf.

Door naar nummer 2. Iedereen die met haar praat, is een geboren komiek. Nou ligt dat niet aan de grappen van de verteller, maar aan de lage lachgrens van haar. Ze lacht werkelijk waar om alles. En niet zomaar een lieve glimlach. Nee, als ze begint dan begint ze te schokken, haar gezicht opens zich volledig, haar mond gaat zo ver open dat je haar ogen niet meer ziet. Ze begint te hinniken en er komt niks zinnigs meer uit (vandaar dus het paard gedeelte). Het kan best wel sexy zijn als een vrouw zo’n stiekeme glimlach heeft of het is in ieder geval aangenaam wanneer iemand naar je glimlacht. De lach die je nu krijgt toegeworpen boezemt je angst in en vandaar dus onaantrekkelijkheid nummer 2.

Ik vertelde net over haar uiterlijke kenmerken maar had het toen alleen over haar hoofd. De rest van haar lichaam is het best te omschrijven als mannelijk. Ze vertelde dat ze vroeger altijd met haar vader mee ging om te werken op de bouw omdat ze dat leuk vond. Ze heeft ongeveer 4 jaar aan karate gedaan en doet vrij veel aan fitness (in dit geval meer bodybuilding). Hierdoor is ze dus al vanaf jongs af aan oersterk. Omdat ik redelijk bang ben voor vrouwen die sterker zijn dan mij, is dit dus voor mij duidelijk niet attractief. Door deze overmatige spiermassa zijn haar bewegingen ook absoluut niet aantrekkelijk. Het lijkt wel alsof ze hierdoor motorisch niet helemaal in orde is want bij het dansen is ze constant minimaal 1 seconde te laat. Maar omdat ze karate heeft gedaan zijn al haar bewegingen heel snel, dus ze is altijd snel te laat. Klinkt als een tegenstrijdigheid maar het ziet er gewoon heel raar uit. Ze probeert het wel maar ze kan het gewoon niet. Voor mij is dit dus absoluut niet aantrekkelijk en kwalificeren we haar lichamelijke bouw als Onaantrekkelijkheid nummer 3.

Zoals ik al zei doet ze aan fitness, daardoor wil ze wel op lichaam letten en dus let ze ook op wat ze eet. Of ja, ze doet hierbij net alsof. Ze praat tijdens het eten constant over calorieën en ze doet net alsof ze elke dag naar de gym gaat als ze gezondigd heeft. Met zondigen bedoel ik dat ze lijdt aan binge-eten. Dit is een verschijnsel waarbij je alles naar binnen duwt wat je voor handen hebt. Maar dan bedoel ik ook echt alles. Ze zei dat ze vroeger aangeleerd is dat je nooit eten mag laten liggen op je bord en dat je alles op moet eten. Nu wordt dat iedereen aangeleerd maar dan wel over je eigen bord. Nee, mevrouw eet, als ze de kans krijgt, alles van de borden van andere mensen op. Nu is het niet zo dat ze heel de dag door eet want je ziet haar zelf bijna nooit een vol bord eten. Ze doet altijd net alsof ze geen honger heeft en eet daardoor een klein bordje met sla. Maar wee je gebeentes als je nog een paar frietjes of een stukje vlees, groenten of wat dan ook op je bord hebt liggen. Als je even niet kijkt dan graait er een hand richting je bord en weg is je eten. Kijk je haar aan met een gezicht zo van “Wat doe jij nou?” dan begint ze weer als een paard te hinniken. Volgens mij denkt ze dat ze goed bezig is door te fitnessen en weinig eten op haar bord te hebben. Maar ik denk dat ze vergeet dat ze hierdoor altijd honger heeft of tenminste zo lijkt het als je haar ziet graaien. Het is net een klein Somalisch kindje uit een groot gezin dat opeens tot de ontdekking komt dat er meer is dan alleen witte rijst en daardoor zo snel mogelijk alles op wil eten omdat anders de rest van de familie toe zal slaan. En ik moet toegeven, ik irriteer me mateloos als iemand iets van mijn bord pakt of zomaar een slokje van mijn drinken pakt zonder het te vragen en dit de normaalste zaak van de wereld vindt. Voor mij is dit zeker weer een Onaantrekkelijkheid en dus zitten we alweer bij 4.

We gaan best vaak ‘s avonds wat drinken bij de plaatselijke kroeg. Meestal wordt het niet meer dan 2 alcoholische drankjes per avond en dan gaan we weer. Wij gaan iet uit zattigheid maar het is dan vaak al laat en ‘s avonds moeten we weer vroeg op. Lees goed he, wij gaan niet uit zattigheid, maar mevrouw is na 2 alcoholische drankjes (percentage van 25%) bijna compleet van de wereld. Ik heb werkelijk waar nog nooit iemand zo snel zat zien worden. In een tijdsbestek van 20 minuten is het mogelijk om een hinnikend paard te veranderen in een delirisch paard. Niet meer uit haar woorden komen, heel kort in slaap vallen, nog uitbundiger lachen, glazig voor haar uitkijken, niet meer recht lopen. Kortom, al de symptomen die een normaal mens heeft na een goed avondje keihard zuipen heeft zij na 2 drankjes. Totaal onaantrekkelijk natuurlijk wanneer je met zo iemand op stap moet en mevrouw is totaal van de wereld als jij net je jas uit hebt en geacclimatiseerd bent. Dit tellen we dan ook als Onaantrekkelijkheid nummer 5.

Even terug naar het op stap gaan. Mevrouw is om en nabij de 20 jaar en vindt er niets aan om uit te gaan in een etablissement waar populaire muziek gedraaid wordt. Nee, ze gaat liever naar concerten van New Country muziek. Compleet met cowboylaarzen en bijpassende hoed. Haar avond is pas echt compleet als ze helemaal is losgegaan met het een lekker opzwepende linedance. Wederom sta ik hierbij lijnrecht tegenoverhaar en wederom blijkt dus dat ik totaal niets met haar gemeen heb. We zijn dus gekomen bij Onaantrekkelijkheid nummer 6

Af en toe is het gewoon vervelend om met mensen om te moeten gaan die duidelijk een stuk minder slim zijn dan jij en dan wordt een gesprek gewoon vervelend en vermoeiend. Ook ga je je dan wel eens ergeren aan gedane zaken door de tegenpartij omdat je jezelf afvraagt: “Hoe stom kan je zijn?” Mevrouw presteert het om in 1 week twee keer afgezet te worden door de plaatselijke winkeliers. Deze winkeltjes worden veelal bevolkt door onze Pakistaanse medemens en voor zij bestaan om toeristen geld af te troggelen. Helaas is onze vriendelijke doch naïeve medewerkster, ook het slachtoffer geworden van deze afzetpraktijken. Eerst koopt ze een camera voor te veel geld en later blijkt dat er een andere camera inzit dan op de verpakking vermeld staat. 2 dagen later gaat ze terug voor een mp3 speler en betaalt wederom veel te veel geld voor een te oude mp3speler. Ik vraag me dan af: “Hoe zat het dan ook alweer met die ezel?” Maar ja, dit zijn slechts een aantal acties waar ik mijn vraagtekens bij plaats. En dit was al weer Onaantrekkelijkheid 8.

Maar zoals ik al eerder zei, ik heb op zich helemaal niets tegen haar hoor. Het kan best een schat van een meid zijn, alleen voor mij is dit gewoon zo’n apart geval dat ik jullie daarover moet vertellen. Mja, dit was het wel zo’n beetje. Voor de rest heb ik weinig te klagen en nu ik zoveel over iemand anders gezeurd heb, voel ik mezelf een stuk beter. Heerlijk om over de rug van anderen jezelf goed te voelen. Lekke therapeutisch dus weer dit verhaal en zo weten jullie tenminste met wie ik samen moet werken. En dat is er dan pas 1 van de 5 andere collegae, jullie kunnen dus nog wat verwachten :)

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

6 reacties

Reageren?

%d bloggers liken dit: