Verhalen vanuit verre oorden

Tenerife…

Zo, daar ben ik weer met weer een nieuw teken van leven.

Tis vandaag dinsdag 6 december en dat betekent dat ik reeds een weekje in Tenerife ben. Tis dus de hoogste tijd om eens te beschrijven hoe mijn leventje hier is.

Ik arriveerde hier vorige week dinsdagavond om een uur of 1 (eigenlijk dus al woensdag). Ik dacht dat ik samen met mn kamergenoot op Tenerife zou komen maar hij moest de volgende dag alweer door naar Grand Canaria omdat hij was overgeplaatst.

Dus ik werd afgezet bij het appartement waar ik de rest van de 2 weken zou blijven. Ja inderdaad, 2 weken, want ik ben hier alleen in training en ze kijken daarna waar ik ergens pas. Oftewel, ik heb 0,0 kans om in dit schitterende hotel te blijven… Waar ik heen ga hoor ik volgende week pas.

Het team waarin ik zit is wel leuk. Één kerel uit Waalwijk, een meisje uit Leeuwarden en dan nog een meisje uit Denemarken. Die werken hier al een tijdje en laten me alles zien hoe het werkt enzo… Ja ik ben druk bezig met leren.

Wat moet ik hier zoal doen? Omdat ik een trainee (engels woord voor leerling) ben, moet ik vanalles doen in het hotel. Als ik sport moet doen dan moet ik kleine toernooitjes organiseren in darten, sjoelen, waterpolo, jeux de boules, een engelse variant van jeux de boules en pingpong. Ik mag ook af en toe met de kinderclub mee. Heerlijk is dat! kleine kinderen tot 12 jaar porberen te vermaken totdat pappie of mammie ze weer op komt halen. Aquaria maken, spelletjes doen, tekenen, dat soort dingen om ze maar bezig te houden. ´s Avonds is er de kinderdisco en dan moet je een dansje voordoen die ze na moeten doen… zijn een stuk of 5 verschillende dansjes die ik moet leren… ´s Avonds hoeven we als entertainment weinig te doen. We trekken een gek pakje aan (yeahhh daar hou ik wel van), doen een klein spelletje voor iedereen, en dan kunnen we kijken naar de ingehuurde shows. Voor de rest moeten we dan beetje met de gasten buurten en dat heet dan public relations… best makkelijk eigenlijk.

Ben hier nog niet op stap geweest want tis wel allemaal vermoeiend zo voor de eerste week. Ben echt uitgeput als ik ´s avonds thuis kom… Het werk op zich is dus wel makkelijk maar omdat je zo lang bezig bent en je zo veel moet leren is dat allemaal wel vermoeiend. Mijn werktijden zijn alsvolgt: Ik begin smorgens om 10 uur, daan komen we samen en werken we tot 1 uur, dna hebben we een uurtje pauze waarin we kunnen lunchen. Om 2 uur begint het middagprogramma en dat duurt dan tot een uur of 4 ongeveer. Dan hebben we vrij en kunnen we naar huis om dingen te doen… ´s Avonds om 8 uur moeten we weer aanwezig zijn en dan duurt dan tot een uur of half 12…. Rond 12 uur ´s avonds zijn we dan thuis en dan kan je zelf kiezen wat je doet. Zoals je ziet ben ik dus echt heel de dag bezig… Maar ja, daarentegen, je slaapt wel heerlijk na zo´n dagje… en dat is toch lang geleden dat ik zo heb geslapen.

Voor de rest bevalt Tenerife echt wel goed. Tis nu supermooi weer, mooie hotels, mooi strand, mooie omgeving en topdrukte, alleen jammer dat ik continu aan het werk ben en er dus niets van mee krijg. Maar dat komt nog wel hoop ik…. of ja, ligt er natuurlijk aan waar ik vanaf volgende week geplaatst word. Ik zou het niet erg vinden om hier te blijven, maar ergens anders heen is ook niet erg… ik vind alles wel leuk eigenlijk! Ik hoop zoveel mogelijk te zien in de periode dat ik hier in Spanje ben.

Mijn spaans schiet trouwens ook niet echt op. Ik heb het eigenlijk niet nodig om te spreken… Bijna alle gasten in het hotel spreken engels, de anderen spreken duits of frans. Best grappig om dat weer eens te spreken want dat is lang geleden en valt viest tegen. Maar hoe langer ik dit doe hoe beter ik daarin word.

Ook wel jammer dat ik bijna niemand meer spreek van de groep uit Malaga, dat was echt hele mooie tijd en die is nu zeker voorbij. Ik hoop wel dat ik sommigen nog ga spreken na dit avontuur hier.

Kan ik voor de rest nog iets vertellen? Oow ja, sorry als ik niet snel reageer op mailtjes, smsjes of wat dan ook, zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik heel vaak bezig met iets en dan heb ik dus geen tijd voor iets anders… Sorry hiervoor maar komt wel goed! Ik zal jullie niet vergeten hoor en ik hoop jullie mij ook niet.

dat was het wel weer…. laat maar wat leuks achter of stuur wat leuke mailtjes.

Gegroet en tot de volgende keer…

San Miguel

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Reageren?

%d bloggers liken dit: