Mijn Leven

Jullie Leider, Premier, Koning, Tsaar, Keizer of God

Beste mensen, het is weer tijd voor een verhaal. De laatste tijd speelt de formatie van het kabinet een hoofdrol in de Nederlandse media. Volgens velen duurt het veel te lang voordat er een nieuw kabinet is en is Nederland nu een schip zonder kapitein, doelloos dobberen wij verder zonder duidelijke sturing. Daarom stel ik voor om de kabinetsformatie te schrappen en hierbij stel ik mij verkiesbaar als enige echt leider van Nederland. Hoe men het beestje wil noemen maakt me niet uit. Leider, premier, koning, tsaar, keizer of God, ik zal er hoe dan ook voor zorgen dat het goed gaat en zal blijven gaan met Nederland. Om dat de te verwezenlijken heb ik enkele duidelijke punten op een rij gezet. Met duidelijk leiderschap en een vooruitstrevende visie hoop ik van Nederland een land als geen ander te maken, uniek in zijn soort, wars van enig tegenspoed.

Laat ik voorop stellen dat het op het moment goed gaat met Nederland, er valt weinig te klagen. Helaas blijven wij toch Nederlanders en hang aan elk succes een negatieve kant. In de schaduw van de positiviteit weten we altijd wat negatiefs te vinden.

Allereerst wil ik duidelijk stellen dat het goed gaat met het multiculturele beleid van Nederland. Ondanks alle berichten over botsingen tussen bevolkingsgroepen denk ik dat wij het in Nederland uitstekend geregeld hebben. OK, her en der zijn er wat opstootjes, af en toe komt er een rechtse populistische politicus opzetten, worden cabaretiers bedreigd met de dood en worden moskeeën in brand gestoken. Maar dat is naar mijn mening niets meer dan een klein stormpje in een zwembad vol water. Kijk alleen al eens naar het feit hoeveel chinezen er tegenwoordig werken in de oer-Hollandse snackbars. Bijna nergens meer vind je de authentieke vetkezen, flikadelletjes speciaal en kloketten worden bereid door onze Chinese medelander. De NS kwam enkele weken in het nieuws omdat zij eigen Kebabzaken willen openen op de stations. De Nederlandse Spoorwegen in de kebabindustrie, een schitterend voorbeeld van hoe het ook kan. Tevens wil ik de aandacht vestigen op het hoge aantal moslims dat werkzaam is in de Amerikaanse McDonalds-keten. Geen bommen, geen zelfmoordaanslagen, geen vlaggen in de hens, niets van dat alles. Geld verdienen door mensen van Amerikaans eten voorzien. En dan heb ik het hier alleen over het eten, wat te denken van de rest van de levensmiddelen en goederen. Heineken is internationaal groter dan in Nederland, Jupiler is Brabant aan het veroveren vanuit België, Spa Blauw is beter dan het Nederlandse water en televisies komen niet louter uit de Eindhovense Philips-fabriek.

Om eventjes te blijven bij de goederen ga ik nu naar de machtsvorm in Nederland. Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten leven wij in een constitutionele Monarchie. Kort gezegd betekent dat een koningshuis met daarnaast een besturingsapparaat zoals de Tweede Kamer. Wanneer ik gekozen word tot jullie leider, wil ik af van deze bestuurlijke inrichting. Het koningshuis is een bodemloze put waar jaarlijks miljarden aan verspild worden, dat geld kan beter op mijn bankrekening gestort worden. Meer dan lintjes knippen en op skivakantie gaan doen ze naar mijn mening niet, dus is de publieke functie niet echt heel groot. Daarom stel ik voor dat Nederlands weer een communistische heilstaat wordt, met mij als leider natuurlijk.

In wezen is het communisme perfect. De gedachte is dat er goederen geproduceerd worden naar de behoefte en dat alles en iedereen gelijk is. Niemand zou dus meer zonder iets te hoeven zitten en dat is toch een prachtig streven in de egoïstische en kapitalistische maatschappij. Ik kwam op dit idee omdat ik laatst in de supermarkt liep. Eerst liep ik langs de frisdrank, 10 verschillende soorten cola. Wat hebben we hier toch aan? Naar mening is de enige echte Coca-Cola gewoon nog steeds het lekkerst. Al die 3Es of River cola, verspilde liters want niemand koopt dat uit zichzelf omdat het lekker is. Ik liep door naar de shampoos. Tot mijn verbazing zag ik 100 verschillende soorten shampoo. Terwijl volgens mij haar toch bijna altijd hetzelfde is, dus terug naar het communisme en terug naar 1 soort cola die iedereen lekker vindt. Maar er stond dus een speciale shampoo met geurextracten, heel fijn voor als iemand steeds aan je haar wilt ruiken, shampoo voor droog haar, heel fijn als je nat onder de douche staat en shampoo zodat je een strandeffect krijgt. Heel fijn want bij strand denk ik aan een vieze zee, heel veel vies zout op je lichaam en droge haren, ik kan me wederom niet voorstellen dat mensen hier vrijwillig voor kiezen. Ik liep toevallig nog ff door en zag daar de luchtverfrissers staan. Één speciale spuitbus trok mijn aandacht want de geur was ‘deep ocean’, nou bij mij ging er toen wel een belletje rinkelen. Wie weet het nou hoe het in de diepe oceaan ruikt? En de keren dat ik de zee rook, vond ik het maar vies stinken. Lijkt me niet echt de bedoeling van een luchtverfrisser.

Een overdaad aan nutteloze producten terwijl we dat geld ook ergens anders in kunnen investeren. Net zo nutteloos als bejaarden eigenlijk. Ik heb het nu dus gehad over de multiculturele maatschappij en politiek, door naar de ouderen. Wat mij betreft hebben ouderen, net zoals het koningshuis, geen functie meer in de maatschappij. Jaarlijks gaan er bakken geld naar de zorg om oude mensjes de hele dag in hun stoel te laten zitten zodat ze kunnen luisteren naar een te harde televisie. Sowieso vind ik dat alle mensen boven de 65 hun rijbewijs in moeten leveren, zij zijn pas echt het grote gevaar op de snelwegen van Nederland. De vergrijzing van Nederland gaat de aankomende jaren doorzetten en dat betekent simpelweg dat er meer oudere mensen komen. Het Nederlandse klimaat is niet geschikt voor ouderen, en dus stel ik voor om ze met z’n allen permanent op vakantie te sturen. Dat scheelt ons een hoop geld en moeite. De bestemming van de vakantie is nog wel iets dubieus want ik heb 2 opties in gedachten. Of we sturen naar het buitenland en laten een ander land het verder oplossen of we creëren een nieuw land. Daar zal ik nu wat verder over vertellen.

Nederland is succesvol met het bouwen van dijken en het weren van water. Met succes zijn de Deltawerken gebouwd en wij hebben land uit zee doen verrijzen. Flevoland is de het omgekeerde Atlantis. Nederland heeft dus de kennis en de middelen om dit te doen en dus stel ik voor om onze grenzen uit te gaan breiden. Als we dat hier in Nederland kunnen moeten we dat toch ook in andere gebieden kunnen lijkt me. Naar mijn mening kunnen we nieuw land creëren in warmere gebieden van de wereld. Nieuwe kleine stukjes Nederland waar we dan bijvoorbeeld de oudjes heen kunnen sturen. Tevens zijn er veel andere mogelijkheden denkbaar. Gevangenen op zo’n eiland stallen zodat elkaar het leven zuur kunnen maken. Dat kunnen we dan weer verkopen aan Endemol die er een tv-show van maakt. Of eilanden vol exotische dieren of originele Nederlandse bananen. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Dit is een beetje mijn buitenlands beleid. Ik moet niets hebben van oorlog of andere landen aanvallen, wij bemoeien ons in de toekomst niet verder dan onze eigen grenzen en eilandjes.

Tot zover deel 1 van mijn politiek beleid. Ik weet dat ik menig Nederlander hiermee zal shockeren en dus zal ik later in deel 2 terug komen op mijn andere politieke punten. Ik hoop dat jullie nu al wat vertrouwen in mij zullen hebben en dat jullie mij zullen steunen in mijn queeste, mijn zoektocht naar een Nederland waar iedereen vrij kan zijn. Ik heb er vertrouwen in en als jullie mij als jullie leider, premier, koning, tsaar, keizer of God willen benoemen zal ik jullie vertrouwen niet schaden. Deel 2 verschijnt binnenkort….

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

3 reacties

  • Een OUDJE !

    Zorg jij dan ook voor die geweldige vakantie van je ouders ? Of heb jij die pil al uitgevonden die het leven van die nutteloze oudjes zal verkorten ? Ben jij als leider ook al van een moeilijke kwestie af.

Reageren?

%d bloggers liken dit: