Eindhovens Dagblad

Jeugdig enthousiasme op familiedag Helmond Sport

Hoewel er voor de jongere fans van voetbalclub Helmond Sport maar één dag per jaar is waarop zij hun helden kunnen ontmoeten, werd die kans zaterdagmiddag tijdens de familiedag maar deels gegrepen. Het leek wel alsof het aanbod van activiteiten te groot was om ook nog wat aandacht aan de spelers te geven.

De kinderen konden zich vermaken op springkussens, enkele voetbalveldjes en in de zweefmolen. ‘s Middags mochten ze laten zien over welk talent ze beschikken. De veelal Nederlandstalige muziek knalt snoeihard door de speakers, de kinderen rennen hyperactief rond en de ouders genieten van hun glaasje bier op hun vrije zaterdagmiddag.

Overal lopen kinderen rond gewapend met een pen en een handtekeningenlijstje, op zoek naar die laatste krabbel om dat lijstje vol te krijgen. Sommigen durven het alleen aan en stappen stoer op de spelers af. Anderen lopen mee aan de hand van papa. Zenuwachtig wordt de pen en het lijstje aan de spelers aangeboden, een brede glimlach verschijnt als ze weer een stap verder zijn in hun zoektocht. De meeste voetballers staan op hun gemak aan de hangtafels in het midden van het terrein. Met een glaasje fris houden zij vooral elkaar bezig. Een enkele speler drentelt rond om een praatje te maken met de supporters op het terrein. Dat sommige voetballers nog geen sterrenstaus hebben bereikt, wordt duidelijk als een jongetje enthousiast met zijn pen en lijstje komt aanrennen. “Nee, die heb je net gehad”, zegt zijn vader met een verontschuldigende lach richting speler.

Dan is het tijd voor de selectie om naar binnen te gaan om zich voor te bereiden op de officiële presentatie en avondwedstrijd. Geruisloos verlaten ze het terrein, zonder dat ook maar één jeugdige fan het opmerkt. De lokroep van zangers Sjon & Sjeffrie om mee te zingen en springen is blijkbaar onweerstaanbaar. Voor iedereen die nog steeds niet om is, zingt Sjon luidkeels: “Het is feest in Helmond. Het is leuk en gezellig!”

Foto: Fotopersbureau Van de Meulenhof

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Reageren?

%d bloggers liken dit: