Eindhovens Dagblad

Eendjes vs. Asten: 3-0

Het staat 3-0 voor de eenden in het Ploegmakerspark in Asten in hun strijd tegen de gemeente. Het park in het centrum heeft last van de hoeveelheid eendenpoep die voor vissterfte en stank zorgt. De gemeente had er schoon genoeg van en wilde de eendjes weg hebben.

Het eerste snode plan om de beestjes weg te krijgen betrof een vangpoging. De eendjes zouden worden gevangen om elders ondergebracht te worden. Er had zich zelfs al een vrijwilliger gemeld die de eenden leefruimte wilde geven. Helaas voor hem en voor de gemeente, de eerste poging mislukte. De eenden bleken niet voor één gat te vangen.

De dieren zijn toen stelselmatig gevoederd om gewend te raken aan de aanwezigheid van mensen. Het dagelijkse stukje brood had ook niet het gewenste resultaat. De tweede poging, ditmaal met een vangkooi, liep ook op niets uit. Twee pogingen, nul resultaat.

En nu is het broedseizoen aangebroken. De eenden krijgen binnenkort jonkies en lopen er lieve donsballetjes door het park heen. De aaibaarheidsfactor van de eendenjongen speelt een rol in het nieuwe vangbeleid De gemeente vindt het ‘p.r.-technisch gezien niet goed’ om de eenden nu te vangen. De strijd wordt gestaakt en wordt pas weer in het najaar hervat. Ruststand: 3-0 voor de waggelende beestjes.

De eenden en hun kroost kunnen nu in alle kalmte genieten van het zomerzonnetje in het park.

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Reageren?

%d bloggers liken dit: