Verhalen vanuit verre oorden

Hoi hoi hoi

Okeeeej, ben ik weer. Weer wat tijd om jullie te vervelen met vervelende berichtjes over wat voor vervelend leven ik hier heb….

Wat is er zoals de laatste tijd gebeurd in dit aangename verblijf genaamd Tenerife. Ik moet eventjes denken waar ik jullie de laatste keer over heb verteld en of er in die tijd nog wat nieuws is gebeurd.

Waar ik de vorige keer kon klagen over Spaanse en Duitse gasten, daar kan ik nu klagen over het gebrek aan gasten! Op dit moment zitten we op 18% van de capaciteit, wat betekent dat er onder de 100 mensen in dit geweldige hotel vertoeven. En laat er van die 80 mensen eens 40 bejaard zijn zodat ze geen activiteiten mee kunnen doen, dan zijn er nog 20 mensen die vinden dat ze op vakantie zijn en dat wij ze vriendelijk met rust moeten laten omdat enige vorm van lichamelijke activiteit een smet kan zijn op hun vakantie. Als je een beetje kunt rekenen dan betekent dit dat er nog 20 mensen over zijn, nou die 20 mensen zijn nooit tegelijkertijd aanwezig in het hotel en hebben dus ook nooit gelijktijdig zin om mee te doen aan een activiteit. Dit leert ons dat het entertainen van mensen zich dus beperkt tot 2 mensen per activiteit…

Heerlijk om dan bijvoorbeeld een activiteit zoals voetbal te moeten doen als je 1 tegen 1 moet spelen op een veld (formaat zaalvoetbal) waarbij ze zo slim zijn geweest om de goals te verankeren zodat de lengte niet aanpasbaar is. Het komt ook regelmatig voor dat er geen één persoon interesse heeft in een activiteit, raar als je prive les van mij kunt krijgen in bijvoorbeeld basketbal of boogschieten, maar dan verdoe ik mijn tijd met koffie drinken en rondhangen in ons heuse info-center om (niet) aanwezige gasten eventueel te kunnen vertellen over het animatieteam in al haar facetten.

Als het goed is dan komt er eind februari wat meer leven in de brouwerij want dan is het ook hier het feest der feesten: CARNAVAL. Ik heb van horen zeggen dat het hier zelfs 2 weken feest is! Hmm ik weet niet of ze daar ook doen aan de oernederlandse gebruiken zoals je 5 dagen lang totaal lam zuipen in de kroeg, maar in 2 weken festiviteit kan er natuurlijk veel gebeuren. Ik hoop dan ook dat ik wat meer te doen heb, want van het nix doen heb ik wel genoeg! Kom ik hier potverdorie met het vooruitzicht om slaaf te zijn van het hotel, met brute werktijden en nauwelijks tijd om te slapen omdat je mensen dag en nacht moet vermaken en dan doe ik potverdorie 70% van de tijd nix!

Maar ja, betaald niets doen bevalt op dit moment nog te goed om te zeggen: bekijk het maar, ik kom terug naar Nederland. Dus jullie zullen me nog ff moeten missen vrees ik… De datum dat ik terug zal wederkeren saat nog niet vastgeprikt dus daar kan ik jullie nog niets over mededelen. Het enige dat ik weet is dat het hier gemiddeld boven de 20 graden is en dat het gemiddeld in Nederland 20 graden kouder is…. alleen daarvoor al haal ik het niet in mijn hoofd om terug te komen. En voor de rest, ja ik mis het contact wel met mensen enzo maar dat was natuurlijk van tevoren te verwachten dat het allemaal op een laag pitje zou staan. Maar niet getreurd, ooit op een dag ben ik er weer om persoonlijk lastig te vallen, tot die tijd blijft ons contact helaas beperkt tot dit mooie medium.

Tis ook niet vervelend om mailtjes van jullie te krijgen hoor. Ik verveel me zo vaak dat ik behoeftig ben naar wat aandacht van jullie. Het is geen schande om zo af en toe eens te mailen wat er in Nederland gaande is…

Nou, ik hoop dat ik wat van jullie hoor en tot de volgende keer maar weer….

Gegroet,

Michiel

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Reageren?

%d bloggers liken dit: