Mijn Leven

Lekker koken

keukenBoeken, websites en televisieprogramma’s. Ik geef het toe, ik ben een beetje verslaafd aan koken. Iedere avond ben ik weer blij dat ik boodschappen kan doen om te maken wat ik lekker vind. Ik heb het geluk dat ik alleen woon en dus altijd kan maken wat ik zelf lekker vind. En ja, dat gaat me prima af.

Dat is ook niet gek, want ik woon al sinds mijn achttiende op mezelf. Ik ging studeren in Utrecht en na een eerste week van pizza, shoarma en friet, besefte ik dat het ook anders kon. Niet dat ik toen pas de keuken leerde ontdekken, maar het was wel voor het eerst dat ik voor mezelf moest koken. Ik had al wel wat ervaring, want ik heb een aantal jaren als afwashulp in de professionele keuken van een klein restaurant gestaan en mocht de chef vaak helpen. Niet dat ik toen erg goed was, maar ik heb wel te technieken leren kennen.

Toen ik dus elke avond voor mezelf mocht gaan koken, heb ik die technieken steeds beter onder de knie gekregen. In het begin waren dat nogal wat simpele studentengerechten, mar het werd daarna steeds leuker om bijzondere dingen te maken. En ja, dat gaat me eigenlijk meestal goed af. Het komt echt bijna nooit voor dat ik mijn eigen eten niet lekker vind, gelukkig maar. Ik kan namelijk nogal chagrijnig worden als mijn kunsten in de keuken niet tot iets moois leiden. Dat had ik overigens vroeger al, dat ik het niet leuk vond als er pizza op het menu stond. In mijn ogen was dat geen eten. Je kunt wel stellen dat ik eigenlijk altijd opgegroeid bent met het idee van koken en iets lekkers bereiden.

keukenIets lekkers maken, lekker koken dus. Dat is wat de kok van vroeger trouwens altijd zei, terwijl hij hard aan het werk was: ‘lekker koken.’ Wat ik lekker vind, is nogal breed. Zo heb ik altijd een bepaalde periode dat ik me concentreer op een typische keuken. Eerst was het de Aziatische keuken, toen de Mediterraanse en tegenwoordig ben ik me meer aan het verdiepen in de salades met quinoa, verse ingrediënten en dat soort dingen. Het is een hype en ik doe er graag aan mee.

Om volledig aan die hype mee te doen, ga ik tegenwoordig ook maar eens bijhouden wat ik allemaal klaarmaak in mijn fantastische keuken. Ik woon nu driekwart jaar hier en ik mag elke avond wat lekkers klaarmaken. Wil je op de hoogte blijven van wat ik eet en wil je wellicht wat inspiratie opdoen? Kom dan af en toe eens terug…

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Reageren?

%d bloggers liken dit: