Mijn Leven

Bulgarije, het land van:

Ok, het officiele vakantieverslag van Bulgarije is nu officieel hier te lezen. Het is nog niet voleldig af maar zo krijg je alvast een indruk. Dus veel leesplezier bij het lezen van:

Bulgarije, het land van:

 • Niet weten waar je heen gaat. Wat kan je er nou eigenlijk van verwachten? Kom je terecht in een ontwikkelingsland? Een typisch Oostblok land? Of een land waar de westerse invloeden al duidelijk zichtbaar zijn? Ik wist niet eens de plaatsnaam van het dorpje want het kan toch niet echt Sunny Beach heten?
 • Op vakantie gaan met een stelletje en 2 losse jongens en dan 2 verschillende appartementen hebben maar waar in elk appartement maar 1 bed staat. Gelukkig was er ook nog een slaapbank aanwezig zodat ik niet samen met Ralf in 1 bed hoefde.
 • Diep in de nacht in je hotel aankomen, het allemaal wel goed vinden wat je ziet, maar waar ‘s morgens blijkt dat het rondom je hotel 1 grote bouwplaats is waar in een straal van 100 meter nog 5 hotels gebouwd worden.
 • De eerste morgen zwetend wakker worden omdat je geen airco op je kamer hebt en je zo slim was geweest om het raam dicht te laten.
 • Ziek zijn op de eerste stapavond en met zware migraine in bed liggen terwijl de rest het nachtleven van Bulgarije ontdekt.
 • Inkopen doen in de supermarkt om een keer zelf ’s avonds te koken. Normaal gesproken een makkelijke opgave maar ware het niet dat Bulgaars een volkomen vreemde taal is en dat ik absoluut niet wist wat ik aan het kopen was. Uiteindelijk werd het iets van pasta met tomatensaus, vreemdsoortige champignons, een tomaat van het formaat handbal en iets wat op gehakt moest lijken maar waar ik niet zeker van was wat het precies was. Uiteindelijk bleek het toch allemaal goed te smaken.
 • Het land van de Scandinavische mensen op vakantie. Het klopt gewoon wat mensen zeggen over Zweedse vrouwen. Ze zijn ook gewoon echt mooi. Blond, mooi koppie, leuk lijf, alleen een beetje jammer dat ze totaal niet geïnteresseerd zijn in andere jongens dan Zweedse jongens en al helemaal niet in Nederlanders.
 • De vele apotheken die je op elke hoek van de straat kan vinden. Helaas werken de maagpilletjes niet en moet er alsnog iemand naar het ziekenhuis.
 • De vele andere winkeltjes die er te vinden zijn en die allemaal hetzelfde verkopen. Zonnebrillen, nepkleding, henna tatoeages, en kip kebab vind je overal aan de boulevard.
 • Kroegen die 24 uur per dag open zijn. Er zat dus niet echt een afterparty bij want alles was gewoon 1 grote party! En dus kwam voor dat het al ff licht was toen we thuis kwamen, niet dat dát zo heel raar is. Het rare was juist dat er nog allemaal terrasjes vol zaten met mensen waarvan het leek alsof ze nog helemaal niet naar huis toe wilden.
 • Happy Hour. Zoals net al is vernoemd waren er veel tenten zo’n 24 uur per dag open. Ik denk dat in deze kroegen het gemiddeld zo’n 12 uur happy hour was van de 24 uur. Een goedgevulde cocktail kostte ongeveer 4 euro, maar dan kreeg je er wel meteen twee.
 • De namaak-alcohol. De cocktails waren dan wel goedkoop. Zelfs in een officiële Bacardi tent deden ze nep-rum in de cocktails. Dat is dan wel een beetje jammer maar toch vond ik ze wel goed smaken.
 • De zonnebrillen in een duistere discotheek. Heel veel mensen droegen een zonnebril tijdens het stappen en dat terwijl ze volgens mij niet van de mdma snoepjes gesnoept hadden. Misschien kwam het dan wel omdat ze wisten dat ze pas ’s middags thuis zouden komen en dan wel een zonnebril nodig zouden hebben.
 • De vele vrouwen op de boulevard die hun lichaam aanboden voor wat grijpstuivers. Om de zoveel meter stonden er goeduitziende vrouwen voor betaalde liefde. Eigenlijk best zonde van ze want ze zagen er goed uit en ze waren ook best aardig. Of kwam dat alleen omdat ze iets van me wilden?
 • Kipkebab. Ik geef hem toch eventjes een speciale vermelding omdat deze toch wel bijzonder was. Men neme een tortilla (of iets wat erop lijkt), besmeur deze met wat vet en hou hem tegen de brandende plaat waardoor de kebab gebakken wordt. Men neme wat kool, tomaten en komkommer en daarop plaatst men een hoeveelheid kebab. Daarbij duwt men nog wat frietjes erbij en dit alles wordt afgeblust met gemiddeld 4 verschillende sauzen. De rol wordt dichtgedraaid, er wordt een papiertje om heen gedaan en als klapper op de vuurpijl wordt er een klein plastic zakje onder gedaan. Dat is echt dé uitvinding die ervoor zorgt dat je handen en kleren niet onder de vuiligheid komen te zitten en na afloop doe je het papiertje in het zakje en knoop je het zakje dicht. Wij vonden het een meesterlijk bedacht idee.
 • Bulgaarse vrouwen die je aardig vinden en je een pakje sigaretten geven. Dan steek je er een hele week energie in en op de laatste dag blijkt dat ze een vriend heeft en dat heel de week aandacht dus verspilde moeite is. Maar ja, je kunt ook gewoon gezellig met een meisje praten. Voor een week lang. Op vakantie. Terwijl er tientallen andere beschikbare vrouwen op jou aan het wachten zijn in een of andere discotheek in hetzelfde plaatsje……
 • Kleine kinderen in de discotheek. In 1 discotheek stond er een mannetje van hooguit 8 jaar te dansen alsof hij een volleerde casanova was. Met niets anders aan dan te grote slippers, een zwembroek en een zonnebril stond hij tegen iedere vrouw op te rijden. Hij hing aan een paal die normaal bedoeld is voor vrouwelijke halfnaakte danseressen. En als climax was hij ook nog eens brutaal als je per ongeluk tegen hem aanduwde omdat hij bij de meeste mensen niet hoger kwam dan hun heup en ze hem dus volledig over het hoofd zagen. Geen idee wat hij daar deed of waar hij vandaan kwam, ik weet alleen dat ik toen ik 8 was met G.I. Joe aan het spelen was en niet met vrouwen in een discotheek.
 • Beren tegenkomen midden op straat. Of ja, eigenlijk was het maar 1 beer, een grote bruine maar toch was het vreemd om die opeens te zien. Helemaal vreemd om daarmee op de foto te gaan en dan ook nog eens 10 euro moeten betalen aan de zigeuner die erbij staat.
 • Strandwachten die te lopen in te kleine en te strakke zwembroekjes en die meer bezig zijn met vrouwen, vrienden, kaartjes voor eettentjes en discotheken uitdelen en bier drinken dan met het letten op de zwemmers in de zee.
 • Strandwachten die later bleken te werken in hetzelfde restaurant als op het kaartje stond en daar verscheen in een te strakke lange broek en strak (toch wel enigszins homoseksueel) POLIZEI shirt, gecompleteerd met handboeien.
 • Eenzame Duitse vrouwen aan de bar die gevoelig zijn voor een van papier gemaakte armband omdat ze diezelfde avond hun armband verloren zijn.
 • Duitsers die hun gasrekening nog moeten betalen volgens vervelende Nederlanders die we ’s nachts bij de McDonalds tegen kwamen.
 • De McDonalds die tot 3 uur ’s nachts open was.
 • De engelse mensen in hetzelfde appartement die dus echt geen zak doen heel de dag en alleen maar liggen te zuipen bij het zwembad en daar tot diep in de nacht mee doorgaan.
 • De vele muggen die elke avond weer onze kamers terroriseerden. Velen hebben hierbij het leven moeten geven maar zoals het een echte terrorist betaamt, kwamen ze steeds weer terug voor meer dood en verderf. Uiteindelijk zaten er dan ook zeker 20 zichtbare plekken op de muur van wat eerst een bloeddorstig wezen was maar waar nu het bloed vakkundig uit geslagen was.
 • Begin de dag met een dansje om mijn medevakantiegangers wakker te krijgen
 • De vakantieman vragen of ik al bruin was
 • De rest vragen waarom zijn toch altijd zoveel moesten drinken
 • Grappige resumé’s maken op de videocamera waarvan later gaat blijken dat ze helemaal niet grappig zijn maar eerder saai en vervelend.
 • Ruzie krijgen in een kroeg omdat je op een vogel lijkt?
 • Een fototoestel dat gemaakt lijkt te zijn, maar op de helft van de vakantie alsnog volledig kapot gaat en ik dus weinig tot geen leuke vakantiefoto’s heb kunnen maken.
 • Discotheken die de eerste avond heel gaaf lijken te zijn, de volgende dag daar terug gaan en dan helemaal niemand binnen aantreffen en er de laatste avond nogmaals heen gaan en dat het dan toch eigenlijk wel heel leuk blijkt te zijn.
 • Een leuke vakantie die helaas maar 7 dagen duurde maar waarin ik me wel zeer goed vermaakt heb. En daar laat ik het tot nu toe eventjes bij, mocht er nog iets te binnen schieten bij me dan horen jullie het wel!

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

3 reacties

 • Carl

  hahaha wel leuk om te lezen…. volgend jaar ben ik er bij!! Minder is natuurlijk dat de zweedse vrouwen totaal niet geïnteresseerd zijn in de stoere geldropse mannen. Als je/we volgend jaar toch weer naar Bulgarije gaan dan zal ik mijn zweeds eens uit de kast gooien, denk dat die vrouwen het verschil niet merken als ik dronken ben jejejejeje.

  jooooooooo

Reageren?

%d bloggers liken dit: