Niet gecategoriseerd

Hoe de Kanaries Goddelijk worden

Het idee bestond al langer, maar het kwam nooit tot uitvoering. Totdat Luuk en Michiel eens goed met elkaar gingen praten en het duidelijk werd dat de motivatie en het enthousiasme aanwezig waren om een team te gaan vormen. Een zaalvoetbalteam dat gevormd zou worden uti naaste bekenden waarmee we tot diep in de toekomst zouden kunnen schitteren. Om maar meteen daad bij woord te voegen werd er gekeken naar de mogelijkheid om je nog ergens in te schrijven. We kwamen uit bij de NZVB in Eindhoven. Het bleek dat we eigenlijk al te laat waren om in te schrijven maar het lot was ons goed gezind en dus konden we ons alsnog aanmelden. In allerijl werden spelers bij elkaar geroepen en we kwamen tot een uitgebalanceerde groep waarbij éénieder zijn individuele kwaliteiten bezat. Naast de spelers moesten we op zoek naar een sponsor want anders zouden we het inschrijfgeld zelf moeten betalen. Er werd gekeken naar instanties en werkgevers in de naaste omgeving maar overal kregen wij nul op rekest. Ondanks de financiele malaise besloten we om ons toch in te schrijven, het enige wat ons nog restte was het bedenken van een toepasselijke naam.

Het werd al snel duidelijk dat we in de oude tenues van Paul zouden moeten spelen en die zijn geel. Daarbij werd al snel gelegd tussen de kleur geel en de kanarie en gezien de technische kwaliteiten van onze spelers werden we al snel vergeleken met het Braziliaanse elftal. De bijnaam van dit elftal is de Goddelijke Kanaries en sommigen van ons zagen een duidelijke parallel tussen de tovenaars uit Brazilie en de straatvoetballers uit Geldrop en omstreken. Maar omdat wij wars zijn van enige hoogmoedswaan besloten we om onszelf maar gewoon De Kanaries te noemen. Wij zijn nu eigenlijk die Kanaries?

Als eerste beginnen we met de keeper. In het doel staat de immer optimistische Maikel Janssen. Deze kale grootheid is met zijn verschijning een schrik voor menig aanvaller. Tevens beschikt hij over pijlsnelle reflexen waarmee menig schot op doel tot waardeloos wordt verklaard. Het enige nadeel is zijn fysieke omgemak waardoor hij vaak geblesseerd toe moet kijken vanaf de zijlijn. Maar zelfs dan stelt hij zich solidair op door te komen vlaggen. De eerste verdediger die ik bespreek is Luuk Peeters. Deze robuuste mandekker weet wat het is om puur te verdedigen. Zijn persoonlijke tegenstander raakt geen bal en kan nimmer voor gevaar zorgen. Conditioneel is het een topper waardoor hij zelfs rushes naar voren toe kan maken. Wanneer hij zjin acties succesvol kan afronden zal hij alleen maar waardevoller voor dit team worden. De tweede persoon in de verdediging is Paul Dekkers. Dit rustpunt is een verademing in het snelle spelletje. Nimmer raakt hij de controle over de bal óf zichzelf kwijt waardoor hij altijd de voetballende oplossing zoekt. Zowel technisch als tactisch staat hij zijn mannetje. Zijn enige manco is zijn startsnelheid, mocht hij dit nig verbeteren dan kunnen we nog sneller in de omschakeling voetballen en dat zal alleen maar voordelen hebben. Roel Tijssens complementeert onze verdediging. Deze noeste en atletische voetballer is een topper als het gaat om inzet. Hij schakelt zijn mannetje uit en sluit goed bij wanneer dat nodig is. Communicatief zeer vaardig waardoor hij de rest van het team kan sturen in moeilijke tijden. Als hij meer gaat scoren dan dat hij deed, zijn we schier onverslaanbaar.

Twan Jansen is de volgende in de rij van topvoetballers. In in zijn prille loopbaan werd duidelijk dat Twan een groeibriljant was. Hij doorliep alle jeugdelftallen op het hoogste niveau op het veld en dat ging hem makkelijk af. Sinds enkele jaren etaleert hij zijn kunnen in de zaal en ook daar is het een winnaar. Wij mogen van geluk spreken dat wij hem hebben kunnen aantrekken want er maakten meer teams aanspraak op dit talent. Wat is er dan zo goed aan Twan? Vooral zijn tactische kwaliteiten vallen op. Hij weet hoe het spelletje werkt en laat zo zijn medespelers beter voetballen. Met Twan aan de bal kun je altijd een goede bal verwachten en dat is een verademing voor elke spits. Tevens is Twan altijd gevaarlijk vanuit de tweede lijn vanwege een snoeihard precizieschot. De volgende speler is Tim Pennings. Dit multitalent kan alles op het gebied van sport en is dus ook erg begaafd in de zaal. Conditioneel laat hij het nooit afweten en hij heeft altijd oog voor zijn medespelers. Het is een complete voetballer omdat hij altijd scherp voor de goal is en onpasseerbaar in de verdediging. Een allround speler en daarmee één van de steunpilaren van dit elftal.Bas is onze balvirtuoos. Geef hem de bal en je weet nooit wat je kunt verwachten. Met zijn onnavolgbare trucs laat hij de tegenstanders als versteend achter. Hij kapt en draait zich moeiteloos uit elke situatie en zo zeer zinvol voor het team. Zit de wedstrijd op slot dan is híj de persoon die de wedstrijd open kan breken. Naast zijn oogsterelende techniek beschikt hij over genoeg inzicht om iemand steeds vrij voor de keeper te kunnen zetten. Heb je Bas in je team dan moet je op alles voorbereid zijn want die bal kan er alsnog komen als je hem al lang niet meer verwacht. Met zijn scoringsdrift is hij dan ook een belangrijke schakel binnen dit elftal. De laatste speler uit de vaste selectie is Michiel de Ruijter. De kwaliteiten van deze hardloper worden nogal eens in twijfel getrokken maar wanneer het op scoren aankomt, staat hij zijn mannetje. Michiel is snel en dat is zijn voordeel en nadeel. Hij heeft het conditie van een paard en kan de hele wedstrijd blijven rennen maar daarentegen wil hij alles snel doen en juist dat breekt hem nog wel eens op. Vroeg druk zetten op de tegenstander en voor chaos voorin zorgen is zijn kwaliteit en als hij zijn concentratie beter verdeeld kan hij waardevoller in de combinatie worden.

Zoals hier nu te lezen valt is het een uitgebalanceerd team. Het is een team wat alles heeft, maar wat daarentegen ook nog veel kan leren. Technisch gezien zijn het stuk voor stuk toppers. Ze weten allemaal hoe het is om met een bal te spelen en weten ook hoe ze deze moeten behandelen. Tactisch gezien staat het team als een huis. Verdedigend komt er zeer weinig doorheen en aanvallend wordt er veel gevarieerd wat zich laat vertalen in veel doelpunten. Nooit zal het team verliezen wanneer het aankomt op conditie. Het zijn allemaal jonge jongens, in de bloei van hun leven en fysiek in topvorm.

Met zo’n team zijn de verwachtingen dus ook hoog gespannen want wat kan er verkeerd gaan? Vooraf werd gedacht dat we zeker bovenin mee zouden moeten kunnen draaien, vooral wanneer bleek dat we in de laagste klasse moesten starten. Helaas zijn de regels zo dat elk nieuw team zich onderin moet bewijzen en dus op moet klimmen naar de hogere klassen. Daardoor werd meteen de doelstelling gemaakt om kampioen te worden, om meteen door te kunnen stoten naar de hogere regionen. Dit zou gedaan moeten worden door aantrekkelijk en verzorgd voetbal. Voetbal dat aanvallend gevarieerd is en waarbij De Kanaries veelal op de helft van de tegenstander zouden voetballen. Ondanks dat het pas het eerste jaar is, werd er meteen een standaard gesteld. Het elftal zou serieus blijven voetballen en proberen zo goed mogelijk te presteren. Dat was vooraf het seizoen, we zijn inmiddels 5 wedstrijden aan de gang en wat kunnen we nu al over de competitie zeggen?

Er zijn inmiddels 5 wedstrijden gespeeld en we staan bovenaan de ranglijst. We hebben 15 punten verzameld en dat hebben we gedaan door 5 keer te winnen. Deze wedstrijden hebben een totaal van 47 gescoorde doelpunten en 2 doelpunten tegen. Gemiddeld gezien scoren we dus 9,4 keer per wedstrijd en dat is erg veel. Geen 1 team binnen de gehele bond heeft zoveel gescoord en ook de verdediging staat bovenaan in de gehele bond. Op dit moment heb ik geen zin om alle wedstrijden uitvoerig te gaan analyseren maar ik kan je wel zeggend at we een divers elftal hebben. De totale 57 doelpunten (inclusief beker) zijn gescoord door 8 verschillende spelers waarbij Bas en Michiel respecievelijk 14 en 13 keer gescoord hebben. Maar het team is niet totaal afhankelijk van hen want de rest kan ook allemaal scoren. Tevens kan iedereen in het team zijn verdedigende taken uitvoeren wat leidt tot compleetvoetbal; de term uit de tijd van Cruijff waarmee werd aangeduid elke speler op elke positie uit de voeten kon.

De tegenstanders hebben inmiddels het nodige respect en angst voor ons want we hebben al meedere malen te horen gekregen dat we te goed zijn voor deze klasse. En dat zijn we eigenlijk ook. We voeren soeverein de tabel aan, ware het niet dat de nummer 2 evenveel punten heeft maar slechts de helft van ons doelsaldo. Wij scoren dus dubbel zoveel als zij en dat maakt ons beter. Wat rest zijn nog 13 wedstrijden in deze competitie waarbij 2 wedstrijden ectht van groot belang zijn. We mogen natuurlijk geen steken laten vallen tegen de mindere goden, maar tegen Ananas United zullen we er moeten staan. Als we deze winnen zijn we verzekerd van het kampioenschap want ik zie ons geen schade oplopen bij de andere wedstrijden. Als we doorgaan zoals we nu bezig zijn, zullen we na 18 wedstrijden 169 keer gescoord hebben, we zullen 54 punten hebben behaald en we zullen maar 7 doelpunten tegen hebben gehad.

Dat zijn zeker scores waar we trots op kunnen zijn en ik vind dan ook dat we met recht Goddelijke Kanaries genoemd mogen worden. Nu moeten we laten zien dat we beschikken over uithoudingsvermogen zodat we zo kunnen blijven presteren, we mogen niet verslappen want dan zal Ananas United het roer overnemen en zullen wij volgend jaar wederom in de 3e klasse moeten voetballen. Maar ik zie het positief tegemoet en heb nu al zin in het volgende seizoen waarin we wederom gaan laten zien dat we kampioen willen worden. Ik ben er trots op om een Kanarie te zijn!

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Eén reactie

  • Tim P

    hahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahah

    ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahaha

    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha….. Ik ben er ook

    trots op!!

Reageren?

%d bloggers liken dit: