Spruijt

Geheimen bewaren tijdens de feestdagen is niet te doen

De mensen die ons goed kennen weten dat wij best wel van een wijntje houden. Of meer dan één wijntje. En als je zwanger bent tijdens de feestdagen en mensen mogen het niet weten, dan heb je best een probleem. Want hoe creatief je ook bent, hier komt zelfs de beste leugenaar niet uit. Wij dus ook niet en dus besloten we om het maar gewoon meteen te vertellen tegen familie. En vrienden. En iedereen op social media.

Onze eerste kerstdag bestond uit een brunch met mijn deel van de familie en we hadden Fabio beloofd dat hij het tegen iedereen mocht zeggen. We besloten dat in de vorm van een taart te doen die we op kerstavond even wilden komen brengen. Op de taart zat een briefje waarop Fabio aankondigde dat hij Grote Broer zou worden. Fabio mocht ook zijn eigen taart maken en we zaten zo in het taartenbakproces dat we de tijd vergaten. Bijna iedereen lag al in bed toen we aan klopten. Weg verrassing.

Een persoonlijk briefje

De volgende dag kon hij het wel gewoon tegen al zijn nichtjes vertellen en dat was ook gewoon prima. Op tweede kerstdag kregen we een aantal vrienden over de vloer en ook hen wilden we verrassen met ons nieuws. We hadden de tafel mooi gedekt, omdat ze bij ons kwamen eten en bij iedereen stond er een klein kaartje op het bord. Op dat kaartje stond voor iedereen een persoonlijke boodschap, inclusief onze namen, plus een hartje. Best creatief, vonden we.

Vioolmuziek

We dachten eigenlijk dat iedereen tegelijkertijd zou gaan zitten, ze het kaartje zouden lezen, dat er dan bijzondere vioolmuziek op de achtergrond zou starten, een lichtshow buiten zou beginnen en we elkaar allemaal in de armen zouden vallen, huilend van geluk. De realiteit was dat er eerst een paar onverwachte cadeaus werden uitgedeeld, de boodschap op de kaartjes niet meteen helemaal duidelijk was, maar dat het kwartje uiteindelijk toch viel. Wel elkaar in armen vallen, geen muziek, licht of tranen.

Kinderchampagne

Oud en nieuw vierden we weer met een ander groepje. Vooraf werd er al druk geappt over de champagne die we die avond zouden drinken. Mijn vrouw kwam gelukkig een kledingcrisis te boven en vond een jurkje dat redelijk verhullend was. We reden dus naar de feestlocatie, inclusief een rugzak met een fles Havana en een fles kinderchampagne.

Nog meer vioolmuziek

Het idee was om het bekend te maken door de fles kinderchampagne aan te bieden, terwijl iedereen erbij stond. Met vioolmuziek, een lichtshow en in de armen vallen als resultaat natuurlijk. We hadden om 19 uur afgesproken, maar toen we binnenkwamen waren de gastheer en -vrouw nog druk bezig en was er verder nog niemand. Daar ging mijn plan.

Een voor een

We gaven de fles aan de gastheer en zijn eerste reactie was een glimlach, toen een frons en toen nog een grotere glimlach. Dat was de eerste die het wist die avond en steeds toen er weer een stelletje binnenkwam, pakten we weer ons moment om het nieuws te delen. Zo kwamen we dus het eerst uur door en wist uiteindelijk iedereen het. Zo slaagden onze plannetjes dus uiteindelijk nog prima en was iedereen op de hoogte waarvan wij dat graag wilden.

Een leuke groepsfoto

En toen was het dus tijd voor de echte lichtshow die buiten begon om middernacht. We liepen naar buiten, elkaar feliciteren, drankje erbij en natuurlijk een groepsfoto om iedereen op social media ook een fijn jaar te wensen. We hadden deze dagen overal aan gedacht om de boodschap op de juiste manier te vertellen, tegen de juiste mensen, totdat we per ongeluk een foto online zetten waarop iedereen met een glas champagne stond en mijn vrouw met een mok.

De hele wereld

Het duurde nog geen half uur of ze kreeg al een appje binnen van haar nicht, met de vraag of ze ons kon feliciteren. Oeps. Ondanks onze zorgvuldige voorbereidingen, deelden we het met de hele wereld. Gelukkig was er slechts één iemand zo scherp om dat te spotten…

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
more...
 
%d bloggers liken dit: