Spruijt

Een klein streepje voor een grote verrassing

Het voorgevoel was er al eventjes, maar echt zeker weten deden we het natuurlijk niet. Dat kon ook niet, want het was allemaal nog heel pril. En na vorig jaar wilden en konden we ook niet te hard van stapel lopen. Het was zondag 9 december en op het programma stond een kraambezoek bij vrienden. En als je een baby een tijdje vast mag houden, gaat het natuurlijk ook kriebelen bij jezelf.

Het kriebelde zo erg dat we meteen na de training van Fabio naar de Action reden om daar een zwangerschapstest te halen. Bij de Action schijnen ze namelijk heel erg goed te werken bij vroege zwangerschappen. Gratis tip voor aanstaande ouders. Helaas was de Action nog niet open en reden we meteen door naar de wachtende baby en bijbehorende ouders.

Een middagje knuffelen

Het was een middag vol knuffelen en over baby’s praten, dus begon het nog veel meer te kriebelen. We moesten en zouden naar een Action gaan om een test te halen. Het is nog steeds verwonderlijk dat Fabio zich niet afvroeg wat we daar moesten gaan doen, want bij de tweede Action hadden ze niets en bij de derde duurde het ook weer even voor ze naar buiten kwam. Met een grote glimlach overigens, dus ze was zeker geslaagd.

Geen vergrootglas nodig

De voordeur zat nog niet in het slot of ze zat al op de wc en binnen een paar tellen was het gelukt. De verrassing was echt heel groot dat er een zeer duidelijke streep op de test te zien was. Bij eerdere zwangerschappen was het soms niet echt een duidelijk streepje en moesten we de strip bijna bestuderen met een vergrootglas, maar hier konden we echt niet omheen. We waren zwanger.

Een rare mix

Het streepje zorgde voor een rare mix van blijdschap, spanning, euforie, verdriet en alles wat ermee te maken heeft. We wilden heel blij zijn, maar voelden ergens nog een bepaalde reserve en we wilden ook niet te hard van stapel lopen. De ontdekking zorgde echter toch voor een grote glimlach op mijn gezicht, daar kon het bezoek van mijn zus niets meer aan veranderen.

Een uurtje klagen

Ze kwam ‘s middags met haar gezin wat afgooien en samen hebben ze een uur lopen klagen over kinderen. De schrik zat er bij hen namelijk goed in, omdat het zomaar eens kon zijn dat zij ook zwanger was. We hoorden het aan, praatten mee, maar we dachten er natuurlijk zelf heel anders over. De kans bestond dat zij ook zwanger zou zijn en mijn vrouw had ‘toevallig’ nog een test liggen, zodat ze het zeker kon weten.

In de prullenbak

Met die test ging ze naar de wc en ze kwam heel gelukkig weer tevoorschijn. Blij dat er géén streepje stond. Ze liep opgelucht naar de prullenbak om de test weg te gooien en toen beseften we opeens dat onze strip mét streep daar ook zou liggen. Ze kwam echter weer gewoon de woonkamer in en was nog steeds opgelucht met haar eigen streeploosheid. Of was ze ergens anders blij om?

Delen met de rest

We wisten het niet zeker en ze zei er niks over toen ze vertrok, maar bij ons zat de schrik er wel een beetje in. Zou ze het nou wel of niet hebben gezien? Eigenlijk wilden we niets vertellen, maar het zou natuurlijk ook gek zijn om niets te vertellen als ze het wel al zou weten. Dus, wat te doen?

Dat maakte dat we op die dag het ook maar meteen aan de familie hebben verteld met een appje. En wat bleek? Ze had niks gezien. Hadden we het net zo goed nog even stil kunnen houden…

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif  https://www.michielderuijter.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
more...
 
%d bloggers liken dit: