Mijn Leven

2007, mijn jaar…

2007 had mijn jaar moeten worden! Dit was namelijk het jaar van mijn naamgenoot “Michiel de Ruyter”. Op het einde van het jaar, maakt iedereen voor zichzelf een balans op. Is het jaar goed of slecht voor je geweest? 2007 had mijn jaar moeten worden, maar is het dat ook?

Volgens mij heeft niet iedereen goed opgelet bij geschiedenisles want sommigen weten nog niet wie Michiel de Ruyter was. In het kort: Hij was een admiraal (een leider) van de Nederlandse vloot (een stel bootjes met kanonnen) in de 17e eeuw (de gouden eeuw Nederland bekend was in de wereld). Met zijn bootjes ging hij vechten tegen de Engelsen en Spanjaarden (die natuurlijk veel groter waren) maar toch won onze Nationale Volksheld. En naar deze held hebben mijn ouders mij genoemd. En omdat 2007 het jaar van De Ruyter was, voelde het ook een beetje als mijn jaar.

Januari begon al fantastisch! Voor het eerst in jaren maakte ik kans op een vast vriendinnetje en na een jaar vind ze me nog steeds leuk. Ik kan wel eerlijk zeggen dat dit toch wel het mooiste is van het jaar, zonder slijmerig over te komen. Ik denk dat zij zoveel goede invloed op mij heeft gehad, dat ik positief ben veranderd. En dat is dus wel een mooi resultaat van 2007. We hebben samen gelachen, gehuild, leuke dingen gedaan en ook mindere tijden beleefd. Maar toch zijn we nog steeds bij elkaar en ik zie het ook niet zo snel over gaan. 2007 is een goed jaar geweest.

In 2007 moest ik mijn propedeuse halen voor mijn studie. Heel het jaar is goed gegaan, behalve het laatste onderdeel, het assessment. Dit is een gesprek met twee docenten waarbij je wordt getoetst op al je gemaakte producten. Ik dacht van mezelf dat ik me goed kon verkopen en dat dit wel goed zou komen. Maar mijn beoordelaars en ik waren het op enkele punten niet eens en helaas bepalen zij of ik iets wel of niet gehaald heb. Op 1 onderdeel lieten ze me zakken, terwijl ik toch echt goed mijn best had gedaan. Ik heb er al vaker wat geschreven en ik zal jullie nu de details besparen. Maar ik was daar toen wel echt goed gefrustreerd over! 2007 is geen goed jaar geweest.

Na je school verlang je dan naar de zomervakantie. Heel het jaar kijk je uit naar twee weken in de zomervakantie en in die twee weken vlieg je naar een zonnig oord om daar te genieten. Dit jaar ging ik samen met mijn vriendinnetje en een bevriend stel naar Bulgarije. Het was de eerste keer dat ik met een vriendin zou gaan en dat werd nog wel eventjes goed wennen. Op de vakantie heb ik een week lang ziek in bed gelegen, ik hoorde een slecht bericht van mijn moeder en voor het eerst had ik wat flinke ruzies met mijn vriendin. Ik kon weinig eten omdat ik last van mijn maag had, daardoor had ik weinig fut en dus had ik nergens zin in. Dus eigenlijk was het best een rampzalige vakantie, ondanks dat er ook genoeg leuke momenten waren. 2007 is geen goed jaar geweest.

Eindelijk heb ik dit jaar weer eens een kampioenschap kunnen vieren. Al jarenlang proberen we tevergeefs met ons zaalvoetbalelftal kampioen te worden en ook dit seizoen zal het waarschijnlijk niet lukken. Daarom besloten een vriend en ik een zaalvoetbalteam op te richten. In ons eerste jaar bestormden we de ranglijst en werden we overtuigend kampioen. Ik ben blij dat we deze stap hebben genomen want het is een leuk team en we genieten er elke week van om te mogen voetballen. Het feest bij de sponsor in de kroeg was ook fantastisch. Na lange tijd mochten we onze onoverwinnelijkheid vieren en dat voelde gewoon heel erg goed. Ook dit seizoen staan we weer bovenaan de ranglijst en maken we kans op een nieuw kampioenschap. 2007 is een goed jaar geweest.

In 2007 hebben we flink staan housen. In mijn feestagenda staan 14 gevierde feesten en stuk voor stuk zijn ze goed bevallen. De een wat minder dan de ander, maar dat houd je natuurlijk altijd. Feestenderwijs is het een redelijk goed jaar geweest omdat we Defqon en Decibel mee hebben mogen maken. Toch is 2007 ook het jaar van de partymoeheid. Ik wil niet op een oude saaie lul lijken, maar ik heb dit jaar gewoon het gevoel gekregen dat ik het allemaal wel een beetje gezien heb met die feesten. Voor mijn gevoel is het meer van hetzelfde en ben ik lang niet meer zo enthousiast als jaren geleden. Maar de feestjes die we bezocht hebben, waren leuk en dus is dat het belangrijkst. 2007 is een goed jaar geweest (ook al vind mijn vriendin mijn moeheid niet zo leuk).

In 2007 ben ik 25 jaar geworden en dat is toch wel een bijzondere leeftijd. Of ja, meestal verandert er weinig als je jarig bent want elk jaar vragen er weer mensen “Voel je je al…” en steeds zeg ik nee. Maar nu is het een beetje anders gegaan. Mijn 25 worden heeft me toch wel een beetje aan het denken gezet. Ik ben nu op de leeftijd dat de mensen om mij heen verwachten dat ik eindelijk volwassen word. Mijn leeftijdgenoten hebben allemaal een vaste baan, kopen een huisje en zijn gelukkig met hun situatie. Mijn leven ziet er heel anders uit en ik heb een tijdlang getwijfeld of dit wel positief was. Hoe je het ook ziet, ik loop een paar jaar achter. Als bij mij alles in 1 keer gelukt was, dan was ik nu ook klaar geweest met mijn opleiding. Dan was ik nu werkzaam geweest als psycholoog en had ik een vaste basis. Maar nee, bij mij moet het weer eens anders lopen en op mijn 25e zit ik in het 2e jaar van een HBO opleiding en heb ik nog steeds geen geld of vaste basis. Maar ik ben wel tot inzicht gekomen dat dit niet negatief hoeft te zijn. Ik zit goed op mijn plaats, ik mis nog niets en werken kan ik later nog 40 jaar lang. Ik kan dus wel zeggen dat reflecterenderwijs mijn leven goed op orde is want ik zit lekker in mijn vel. 2007 is een goed jaar geweest.

Het einde van het jaar is rampzalig geweest, maar volgens mij heb ik daar de laatste tijd genoeg over geschreven en dat wil ik dit verhaal niet laten beïnvloeden. 2007 is geen goed jaar geweest.

2007 is dus een hoop wel geweest, maar ook een hoop niet. 2007 was het jaar van de vrouw (nu dus echt, T.), het jaar van de Kanaries, het jaar van de feestjes, het jaar van de reflectie, het jaar van mijn held, maar ook het jaar van de halfgeslaagde vakantie, het niethalen van mijn propedeuse en het vervelende einde. Is 2007 goed voor mij geweest? Zoals altijd is het niet volmondig ja of nee, het zit er wederom ergens tussenin. Over het algemeen is het goed gegaan, ondanks de mindere zaken. Maar zo vind ik ook dat je in het leven moet staan. Dat je moet genieten van al het moois en dat de mindere zaken voor lief moet nemen. Dat je gewoon door moet gaan met de goede dingen, zonder dat je die laat beïnvloeden door de slechte dingen. Dus ik kan daarom wel stellen: 2007 is een goed jaar geweest.

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Reageren?

%d bloggers liken dit: