vv Geldrop

Schitteren in Itteren

Het zit er weer op, Itteren 2007 is weer voltooid verleden tijd. De editie van 2006 ging niet meer door en dus heef het 2 jaar geduurd voordat Geldrop weer kon Schitteren in Itteren. Er zijn dit jaar weer enkele memorabele dingen gebeurd die het vermelden meer dan waard zijn. Voor de mensen die niet weten wat Itteren is: Stel je een voetbalclub voor in een dorpje met slechts een paar honderd inwoners. Deze voetbalclub heeft 2 velden, een grote feesttent en een weiland waarin de verschillende teams hun tent kunnen zetten. Voorgaande jaren was het een drukbezet toernooi met teams uit alle regio’s van het land. Ik kan me namelijk nog een wedstrijd herinneren van twee jaar geleden waarin we tegen de enige echte Harrie Decheiver (bekend van onder meer Sallandia, Go Ahead, Go Ahead Eagles, SC Heerenveen, RKC, SC Freiburg, FC Utrecht, Borussia Dortmund) speelden.

Geldrop 5 vertrok op vrijdag om pas zondags weer huiswaarts te keren. Wanneer je de uren optelt zijn wij ongeveer 51 uur van huis geweest. In totaal heeft Geldrop 5 in deze 3 dagen toch zo’n keurige 60 minuten gevoetbald. Voor de rekenwonders: dat is dus 1 uur op 51 uur, niet echt bijzonder veel. Maar Itteren staat dan ook niet alleen in het teken van voetballen, dit toernooi is veel meer, het is een samenspel van sport, spel en plezier. Wat is er dit jaar zoal gebeurd?

Carl heeft echt superwerk geleverd door het regelen van de feesttent. Met veel moeite en uren hard werken heeft hij gezorgd dat Geldrop 5 een dak boven zijn hoofd had tijdens dit toernooi.

De tent was een grote feesttent in de toepasselijke kleuren van blauw en wit. Met een oppervlakte vlakte van ongeveer 40 vierkante meters moest dit wel genoeg zijn voor de 13 aanwezige voetballers

Er waren maar zo weinig mensen beschikbaar omdat veel teamleden andere zaken belangrijker vonden dan een weekendje teambuilding.

Om 16u arriveerden de eerste mensen om de tent in elkaar te zetten, om 18.30u was dit eindelijk gelukt.

Luuk en ik zijn bier gaan halen en wij dachten dat 10 kleine kratjes Bavaria bier wel genoeg zou zijn om de eerste dort mee te lessen, helaas bleek dit een grove misrekening want binnen de kortste keren was dit gerstenat door de kelen van de dorstige mannen gespoeld.

Op vrijdag werd namelijk het bierspel gespeeld en door regels zoals “Er mogen geen voornamen gezegd worden” en “Er mag niet met de vingers worden gewezen” was het voornamelijk Carl die keer op keer de fout in ging.

Tijdens de vorige edities was het 1 groot feest in die feesttent op vrijdagavond. Er speelde toen een dj die met Happy Hardcore de voetjes van de vloer liet gaan. Nu was er een coverband en werd er entreegeld gevraagd. Nadat de koelkast in eigen tent compleet leeg gezopen was, verplaatste het feestgedruis zich naar de grote feesttent.

Carl was na enkele biertjes zo los dat hij liet zien een begaafd danser te zijn.

Dit viel wel goed bij de oudere vrouwen (50+) die aanwezig waren in de tent en zij wilden dan ook niets liever dan met hem op de foto.

Wij hebben enorm veel plezier beleefd aan Frank Taal. Hij kwam rond 23u aan en lag rond 02u ’s nachts spugend buiten de tent.

Gelukkig lagen enkele mensen dicht bij de rand van de tent zodat zij droog lagen in geval van regen. Niets bleek minder waar omdat het ’s nachts echt stormde en de tent zo’n lek als een gieter was. Het water stroomde de volgende ochtend dan ook uit enkele elektronische apparaten.

Zaterdag was de grote dag voor het voetbal. Geldrop 5 mocht in 3 wedstrijden van 20 minuten zijn kunsten vertonen. Erik van Schaijk en Danny Reijntjens zijn speciaal hiervoor naar het zuiden van het land gereden op zaterdagochtend om de lege plekken in de selectie op te vullen. Helaas was niemand echt scherp na een avondje flink feesten en is er verder ook geen noemenswaardige prestatie geleverd. Het kwam er op neer dat wij 1 uur hebben gevoetbald op heel het toernooi.

Opmerkelijke feiten tijdens het voetballen:

 • Tim heeft tijdens de eerste wedstrijd geen 1 bal aangeraakt
 • Frank was zijn voetbalschoenen vergeten
 • Danny Reijntjens vond dat Colin niets deed, Colin dacht daar heel anders over
 • De meeste van onze tegengoals waren onze eigen fouten door verkeerde terugspeelballen of eigen doelpunten zoals die van Behnam
 • Behnam moest zich ook weer negatief laten gaan en werd terecht het veld uitgestuurd
 • Luuk werd topscorer van het toernooi met maar liefst 1 doelpunt. Dit doelpunt werd uit een corner knap binnen gekopt en is daarmee de eerste corner die succes heeft opgeleverd voor Luuk tijdens dit seizoen.
 • De laatste wedstrijd begon wat later dan gepland omdat de mannen van Geldrop 5 nog aan het genieten waren van koele biertjes en warme frikadelletjes. Tim lag zelfs nog heerlijk te slapen.
 • Ik heb nog steeds afdruk van een voetbalschoen onder mijn bil staan
 • Update: De mooiste goal van heel het seizoen is gescoord, helaas was het tegen ons! Marc trapt de bal uit vanaf de grond, de bal haalt zeker 20 meter, de opplettende spits houdt zijn voet zo dat de bal er tegenaan komt en de bal vliegt terug richting doel, over een verbouwereerde Marc. Echt een goal om nooit te vergeten :)

Na het voetballen genoot Geldrop 5 van heerlijke biertjes in het zonnetje. Iedereen heeft hier een verbrand gezicht aan over gehouden.

Zaterdagavond moest de maag ook weer gevuld worden en na een lange wandeling door het centrum van Maastricht kozen wij ervoor om te gaan eten bij restaurant Gauchos. Dit staat bekend om zijn heerlijke maaltijden vol vlees. De rekening beviel ook erg goed want Luuk moest maar liefst 43 euro betalen na een voorgerecht, een flesje rosé en een hoofdgerecht.

Het stappen stond vooral in het teken van het vinden van een gezellige kroeg, vol vrouwen, waar het niet te warm was en er goede muziek werd gedraaid. Geldrop 5 heeft zich weten te vermaken tot half 6 in deze mooie stad.

Michel en Frank waren druk bezig met het versieren van een vrouw, Marc Maas ging er uiteindelijk mee aan de haal. Zijn missie was eindelijk voltooid.

In de Meta vroeg een kerel aan Rob “Hey, is this a Gay-bar?” en natuurlijk antwoordde hij met een volmondig ja. Alsof het een teken van God was, liep die gast toen meteen naar Luuk toe om een praatje te maken.

Frank houdt er niet van als mensen een natte vinger in zijn oor steken. Vooral niet als hij net op het punt staat om met een vrouw te kussen. Met zijn vijandige en agressieve gedrag dreef hij zijn vrouw zo in de armen van Marc.

Op zondag werd er eigenlijk niets meer gedaan, behalve dan het afbreken van de tent en alles opruimen. Iedereen was moe en voldaan na een mooi weekend. Gelukkig is het volgende week een rustig weekend want die week erna staat het volgende uitje gepland met het voetbalteam. Ik kijk er nu al naar uit!

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

5 reacties

 • Michiel

  Marc bedankt! je hebt me nog aan het mooiste van heel het weekend herinnerd! :lol:

  Dé blunder van het jaar! Een “Maasje” die zijn weerga niet kent…

  stel je het strafschopgebied voor, dat is een gebied bij het voetbal dat 16 meter lang is, de keeper neemt een uittrap vanuit zijn doel en schiet de bal naar voren toe. Er staat een speler op ongeveer 18 meter van de goal. Marc trapt de bal niet helemaal goed, de bal komt tegen de spits van de tegenpartij aan en vliegt zo wer terug de goal in….

  Een goal die volgens mij niet eerder gescoord is… Echt een moment om nooit meer te vergeten :thumbsup:

 • Michiel

  Ik hoorde dat het stuk tekst niet goed te lezen was, erg vreemd probleem maar ik heb het opgelost… nu moet ie het goed doen bij iedereen… denk ik :cool:

 • Michiel

  Als ik wat vergeten ben, voel je vrij om bij de comments er nog wat bij te zetten… ik kan me ook niet meer alles herinneren op dit moment namelijk… :tongue:

Reageren?

%d bloggers liken dit: