vv Geldrop

Een Vernieuwd Geldrop5

Seizoen 2006-2007 gaat grootse dingen brengen voor Geldrop 5, daar ben ik van overtuigd! Volgens mij is het de eerste keer dat ik zo positief ben begonnen aan een column over Geldrop 5, maar dat heeft zeker zijn redenen. Volgens mij is het namelijk voor het eerst dat dit team 3 wedstrijden achter elkaar heeft gewonnen, en dat ook nog eens met 20 doelpunten voor en 4 tegen!

Ik geef ook eerlijk toe dat we nog nooit zo’n zwakke tegenstander hebben gehad als de laatste, maar daar wil ik niet alles op afschuiven. Ik vind namelijk dat Geldrop 5 erg gegroeid is. En er zijn enkele redenen voor deze progressie. Als eerste zijn er nieuwe spelers bij gekomen. Ten tweede zijn de reeds aanwezige spelers sterker geworden en ten derde zijn wij als groep sterker geworden.

Omdat het alweer een tijdje (eufemisme) geleden is dat ik een column geschreven heb, zal ik de nieuwe spelers (in mijn ogen dan) beschrijven. Voor mij zijn Hans, Roel, Rik, Tim en Paul nieuwe spelers ondanks dat zij al maanden bij het team zitten. Maar ja, omdat dit duidelijke versterkingen zijn, krijgen zij nu een eervolle vermelding in dit stukje tekst.

We beginnen met Hans, onze verlosser. De verwachtingen waren hooggespannen, hij stond op een voetstuk, sommigen uit ons team aanbaden hem maar het belangrijkste is dat hij eindelijk terug is. En nu, na enkele weken, kunnen wij de vraag stellen: Maakt hij de verwachtingen waar? Eerlijk gezegd vind ik nog van niet. Het staat natuurlijk buiten kijf dat Hans één van de betere voetballers is, maar ik vind dat hij meer moet brengen. Of schrijf ik dat alleen om hem te prikkelen? Het enige wat ik hier nog verder over kwijt wil is dat Hans zeker veel assists gaat geven dit seizoen, maar scoren lukt hem helaas nog niet.

Roel is de andere nieuwe speler. In mijn tijd in Spanje hoorde ik zeer vaak dat Roel echt een supervoetballer voor Geldrop 5 was. Hij had altijd hoog gespeeld, kon goed voetballen, was ijzersterk in duels en een echte winnaar. Inmiddels hebben wij de echte Roel mogen leren kennen en blijkt dat het eigenlijk maar een kneusje is. Ik heb welgeteld 1 training mee mogen maken en daar deed hij het inderdaad redelijk maar dat is natuurlijk veel te weinig. In potentie een zeer goede voetballer, hij moet gewoon ff naar de dokter en wat beter gaan eten. En natuurlijk niet zoveel zuipen want sinds het lidmaatschap bij Geldrop 5 is het bergafwaarts gegaan met deze vriendelijke levensgenieter. Zó, eens eventjes kijken of dit prikkelen ook op hem enige invloed heeft.

Rik is onze andere aanwinst. Deze wervelwind voorin heeft ook alweer enige wedstrijden achter zijn naam staan, doelpunten gescoord en meters gelopen maar nog nooit beschreven in een column. Ik denk dat wij blij mogen zijn met iemand zoals Rik. Iemand die blijft lopen, die altijd een stapje extra zal zetten om de bal te krijgen. Ik vind dat Rik zeer veel gegroeid is vanaf het begin. Van iemand die nog nooit gevoetbald had, tot waar hij nu is. Ik vind dat dit best wel een keer gezegd mag worden. Zijn inzet mag geroemd worden, zijn aanwezigheid is voorbeeldig en ik denk dat we aan deze jongen nog veel plezier gaan beleven. Zolang hij maar zijn stijgende lijn weet vast te houden en zich niet gaat verleiden tot dagelijkse Cartoon bezoekjes!

Tim is terug van weggeweest maar misschien weer verder weg dan eerst door zijn pas opgelopen blessure? Tim is zeker een aanwinst voor ons elftal. Met zijn snelheid en inzicht is hij een nachtmerrie voor de verdedigers van de tegenstander. Ook kan hij makkelijk scoren en dat liet hij zien afgelopen wedstrijd met een geplaatst schot. Als hij in moeilijkere posities komt dan is zijn sterke schot natuurlijk een ander pluspunt. Wanneer het samenspel voorin klikt tussen Carl en Tim en ze weten elkaar te vinden dan kan dit een gouden combinatie worden.

Paul Dekkers is natuurlijk ook niet nieuw, maar wel nieuw genoeg om ook eventjes te ontmoeten. Deze sociale en fijne jongen heeft zich in een kort tijdbestek weten te promoveren tot steunpilaar van Geldrop 5. Zijn inzicht, leiderskwaliteiten en techniek zijn bovengemiddeld voor Geldrop 5. Hij houdt de sfeer erin door op zijn tijd te lachen, maar houdt zijn manschappen scherp door ze af en toe op hun plaats te zetten. Paul is terecht een onbetwiste leider in het centrum van de verdediging. Het is alleen jammer dat hij niet snel is, een conditie heeft van een keeper en elke zaterdagavond laveloos thuis gebracht moet worden door zijn vriendin. Maar zolang hij zich weet te concentreren op zijn voetballende kwaliteiten, zal iedereen hem accepteren en zal hij Geldrop 5 tot grote hoogtes kunnen stuwen.

Maar het zijn natuurlijk niet alleen de nieuwe spelers die voor de omslag hebben gezorgd, dat zou te veel eer voor ze zijn. Er zijn namelijk ook veel spelers binnen het team gegroeid en beter geworden. Als eerste wil ik graag onze spits noemen. Ik weet dat deze trouwe lezer nogal gevoelig is voor persoonlijke noten en daarom wil ik hem nu even speciaal eruit lichten. Ik vind dat Carl gegroeid is in zijn spel. Hij heeft tegenwoordig veel oog voor zijn medespelers en dat is zijn grootste vooruitgang. Als hij zo door blijft gaan met het balletje vast houden en om zich heen te kijken naar zijn andere spelers, in plaats van pirouettjes te maken die toch niet lukken, dan weet ik zeker dat we nog veel plezier gaan beleven aan deze sterke en balvaste spits. Hij heeft geleerd dat scoren niet het belangrijkste is voor hem, daar hebben we immers andere mensen voor.

Een andere speler die in positieve zin opvalt, is Frank Manders. Ik zeg het niet graag maar ik neem mijn petje af voor het verschil in inzet. Waar hij vorig jaar opviel door lamlendig gedrag is hij dit jaar één van de scherpste mensen in het veld die goed zijn best doet. Hij loopt meer, hij is fel op de bal en in balbezit doet hij zeer goed mee. Dit komt natuurlijk ook door de positie waarop hij nu voetbalt maar daar wil ik het dadelijk nog over hebben. Fysiek is frank er 100% op vooruit gegaan en dat betaalt zich uit tijdens de wedstrijd. Met Frank als verdedigende middenvelder past zijn puzzel precies op zijn plaats.

Ik heb het net al vernoemd maar de posities zijn dit jaar goed opgevuld. Ik zeg niet dat het andere jaren niet zo was, maar het middenveld is gewoon zeer goed in evenwicht zoals het nu staat met Frank als verdedigende middenvelder, Hans op rechtshalf en ik aanvallend. Martijn en ik hadden het hier zondag nog over en we waren het er allebei over eens dat de balans goed is. Martijn verwoordde het mooi toen hij zei: “Frank heeft een natuurlijke drang om naar voren te gaan en jij (ik dus) hebt de natuurlijke drang om naar achter te gaan en daar vangen jullie alles goed mee op.” En ik kan niet anders dan hem gelijk te geven. Waar Frank en ik jarenlang concurrenten zijn geweest vind ik dat het nu goed samen gaat en gezien de 3 winstpartijen zie ik geen redenen om hier enige veranderingen in te brengen. Ik geef ook toe dat hans een betere voetballer is dan ik maar het gaat nu goed zoals het gaat, en dus vind ik dat we dat zo moeten laten staan. Voorin hebben we dus met Carl een aanvallende balvaste spits en met iemand zoals Tim kunnen we voortdurend gevaarlijk zijn. Centraal staat het goed met Martijn en Paul, het is alleen jammer dat Luuk niet in vorm is. Het geluk van Luuk is dat Roel geblesseerd is en dat hij dus niet hoeft te vrezen voor zijn plaats. Maar ik vrees het ergste als Luuk niet snel wat meer aan voetbal gaat denken en minder aan de drank.

Ook al heb ik de andere spelers in het team niet genoemd, toch wil ik zeggen dat ik trots op bijna iedereen ben. Voetbal blijft toch een teamsport en we zullen het allemaal samen blijven doen. Maar wanneer iedereen zich gaat inzetten voor Geldrop 5 en wanneer wij een hecht team blijven dan denk ik zeker dat we dit jaar mee gaan doen om de plaatsen bovenin de ranglijst! Maar dat zullen we met zijn allen moeten doen, iedereen moet het beste mee hebben met Geldrop 5 en als je dat dit jaar niet op kunt brengen, dan moet je zelf de beslissing nemen. De beslissing of je nog wel hoort bij, en of je nog wel waardig genoeg bent voor, dit kampioenselftal in spé!

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

3 reacties

 • Carl

  komt dan is zijn sterke schot natuurlijk een ander pluspunt. Wanneer het samenspel voorin klikt tussen Carl en Tim en ze weten elkaar te vinden dan kan dit een gouden combinatie worden
  ————————————————————————————–

  Hier heb ik 100% vertrouwen in… Persoonlijk denk ik ook dat Hans R een goede aanwinst voor ons team is.
  Natuurlijk blijft michiel R de absolute topper voor mij, maar hij is dan ook een speciaal iemand in mijn leven.
  Jooooooo

Reageren?

%d bloggers liken dit: