vv Geldrop

Column 1: Teambeschrijving en prognose

(16 September 2003)

Eindelijk, de competitie is weer van start gegaan. Inmiddels zijn wij 2 speelronden verder en erg veel wijzer geworden. Voor de competitie was er gematigde euforie, enerzijds dacht iedereen dat wij makkelijk zouden winnen omdat we een jong en sterk gemotiveerd team waren, anderzijds moest er rekening gehouden worden met de 4e ipv 5 klasse. Het team wat samengesteld is, is er één van uitersten, Gebonden door een hechte vriendschap zal dit team proberen om dit jaar zo hoog mogelijk te eindigen. Stuk voor stuk heeft iedere speler zijn eigen talenten en kwaliteiten. Laten we nu eens de verschillende linies onder de spreekwoordelijke loep nemen.

De keeperspositie wordt opgevuld door Martijn van Rooij en M. Maas. Met van Rooij als eerste keus zal het dit jaar moeilijk scoren worden voor de tegenstander. Deze lange endoch beweeglijke keeper zal zijn best doen om de tegenstanders te laten falen. Met de hete adem van concurrent M. Maas in zijn nek, zal van Rooij er alles aan moeten doen om zo goed mogelijk te presteren om zijn basisplek te behouden.
De 4mans verdediging is een zekerheidje. Menig speler kan op verschillende posities uit de voeten. een korte beschrijving van de verdedigers zal nu volgen. In het centrum heetf de trainer de keuze uit L. Peeters, B. Jabery, P. Verhappen, F. Reuvers of T. van Nunspeet. Met Peeters staat er een organisatie. Deze jongen is goed in het coachen en motiveren van medespelers. Opbouwend kan het allemaal wat beter maar zelden laat hij en steek vallen. B. Jabery is de Henk Fraser van Geldrop 5. ALs het niet op de nette manier kan, moet de tegenstander neer. Jabery schroomt dan ok geen duel en zal er altijd voor 100% in gaan, mits hij niet gebleseerd is. P. Verhappen zit sinds kort bij het eltal. Deze beroepsmilitair zorgt ervoor de verdediging op slot zit. Als laatste man corrigeert hij de kleine foutjes van de ander en zorgt tevens door middel van en goede passing dat hij het middenveld bedient. F. Reuvers is de lopende kracht van de verdediging. Met zijn loopvermogen en individuele acties is hij te vergelijken met Trabelsi. Snel, energiek en met een goede techniek teistert hij de linkerflank. Van Nunspeet is de opbouwer van het team, geef hem de bal en hij zorgt voor een goed einde. Tevens sluit hij vaak aan op het middenveld om zo wat extra pressie te zetten op de tegenstander. Tevens hebben de verdedigers afwisselend het gezelschap van M. van Hinthem en W. Sanders. Deze senioren van het elftal zijn nog niet in topconditie, wat de oorzaak is dat zij elkander afwisselen wanneer het nodig is. Zij kunnen spelen in de verdediging én op het middenveld. De grootste kwaliteit van Sanders is zijn nietaflatende inzet. Deze Davids van Geldrop zal altijd strijden voor balbezit. Van Hinthem heeft weer andere kwaliteiten, één daarvan is zijn diploma om scheidsrechter te zijn. Door deze voetbalkennis is hij tevens een erg goede kracht aan de zijlijn bij het assisteren van de scheidsrechter.
Op het middenveld spelen enkele juweeltjes. Onbegrijpelijk dat Geldrop deze aanstormende talenten niet eerder heeft opgemerkt. Als eerste hebben we R. Gruyters, van origine een linksback. Vorig jaar heeft hij gekeept in de A2 van Geldrop. Deze diverse speler kan dus op meerdere posities geplaatst worden. Met zijn fluwele linkerbeen kan hij de ballen keurig aanvoeren voor de mensen in de spits. Daarnaast hebben de beschikking over Michiel van Rooij, de broer van Martijn uit de talentvolle familie van Rooij. Deze geboren leider stuurt het elftal en neemt de trainingen voor zijn rekening. Zonder zijn zielende begeleiding zou dit team een dolende in de woestijn zijn. C. van Lierop is de rechtshalf. Met zijn imposante figuur is hij dé angst voor de tegenstander. Ondanks zijn lichaam doet vermoeden is hij gezegend met een goddelijk rechterbeen. Hij kan de ballen leggen waar hij ze wil. Tevens meldt hij zich vaak in de voorhoede waar hij probeert zijn goaltje mee te pikken. Ondanks het vele balverlies wat hij lijdt, is hij duidelijk een versterking voor het elftal. J Crooymans is de controlerende en spelbepalende middenvelder. Hij heeft de techniek om de bal vast te houden en tevens het overzicht te bewaren. geef hem de bal en je weet dat het goed komt. F. Manders is de andere middenvelder. Deze middenvelder heeft zo zijn eigen invulling over zijn taak als middenvelder. Het liefst staat hij in de spits zonder terug te zakken. Helaas kan dit niet altijd en ontstaat er hierdoor soms wat verwarring. Niet dat het erg is omdat F. Manders erg doelgericht is, hij heeft maar een kleine kans nodig om het net te laten wapperen. Tevens is hij erg balvast en als hij de geest heeft is hij goed in het veroveren van ballen.
In de spits staan D. Reijntjes en M. de Ruijter. D. Reijntjes heeft in de jeugd altijd in de verdediging gestaan. Zijn ietwat slungelige uiterlijk zet de tegenstander vaak op het verkeerde been. Met zijn loopvermogen en zijn neusje voor de goal zal hij menig doelpunt kunnen scoren. Hij speelt altijd in dienst van het elftal. Hij loopt, sleurt, trekt de hele verdediging van de tegenstander aan gort. Tevens is hij hierdoor de bliksemafleider voor M. de Ruijter. Deze rappe aanvaller probeert dit seizoen topscorer te worden van Geldrop 5. Met zijn snelheid, loopvermogen en inzet wacht hij op zijn kansen. Ook al is hij klein en vederlicht, hij zal blijven vechten voor de bal. Naast deze mensen zijn er nog twee die schitteren door afwezigheid. R. vd Velden en H. Roosenburg. Zij hebben door vervelende blessures nog niet de kans gehad om zich te bewijzen in dit elftal, ook al hebben zij in het verleden grootse resultaten behaald. De hoop blijft dat zij hun kunsten nog kunnen vertonen bij dit elftal.

Zoals je hebt kunnen lezen is dit sterren-ensemble dus eigenlijk compleet. Dit team bevat alles. Zij hebben techniek, loopvermogen, conditie, inzet en scorendvermogen. Door deze kwaliteiten zou het toch mogelijk moeten zijn om een plaatsje in de top 3 te kunnen bemachtigen. Ware het niet dat zij en avondje stappen meestal prefereren boven een goede voorbereiding. Het zal niet eenmalig zijn dat deze jongens pas laat in de nacht, zat en gelukkig, thuis komen. Na ongeveer 5 uurtjes slaap kan je dan niet verwachten dat de scherpte altijd aanwezig is. Wil het team echt een prestatie neerzetten dan zal iederee zich eens af moeten vragen of het niet slimmer is om op zaterdagavond thuis te blijven en op tijd naar bed te gaan, met of zonder vriendin.

Na twee wedstrijden is er nog niet veel duidelijk. De eerste wedsrijd werd hopeloos verloren. De overwinning in de twede wedstrijd werd op magistrale wijze binnen gesleept. Het team kent dus twee gezichten. Als ze er voor gaan, kunnen zij tot grootse hoogtes stijgen. Laten zij het collectief afweten, dan zullen zij compleet afgedroogd worden. Om nu een uitspraak te doen over het verdere verloop van deze competitie is het dus koffiedik kijken. Gezien de vreemde resultaten van de tegenstanders, is het wel duidelijk geworden dat iedereen van elkaar kan winnen (behalve dan van WVVZ). Het moge dus duidelijk zijn dat Geldrop 5 gaat voor de plek achter WVVZ, die vooralsnog te sterk bleken voor deze competitie. Ik zie de toekomst na de tweede wedstrijd weer positief tegemoet. Het wordt afwachten wat deze briljantjes nog gaan brengen…….

Letters. Woorden. Zinnen. Alinea's. Verhalen. Schrijven is echt mijn ding. Ik vertel in mijn verhalen wat ik dagelijks meemaak of wat er in mijn hoofd speelt. Soms leuk, soms ontroerend, altijd persoonlijk. Ik neem je graag mee in mijn leven...

Reageren?

%d bloggers liken dit: